De selfie van Annerieke Pruim-Kisjes (nr. 9)

09 Annerieke Kisjes- topfoto.jpg

De selfie van Annerieke Pruim-Kisjes (nr. 9)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Vandaag de beurt aan Annerieke Pruim-Kisjes, kandidaat nr. 9.

Wie is Annerieke Pruim?

Vanaf mei 2006 woon ik met man en drie kinderen met veel plezier in Harderwijk. Een omgeving waar ik me altijd een beetje op vakantie voel als ik fiets of hardloop door het bos. Ik ben geboren en getogen in Capelle aan den IJssel en in de zomervakantie gingen we tien jaar achter elkaar naar een idyllisch huisje midden in het bos bij Vierhouten. Ik werk op het landelijk bureau van de ChristenUnie als talentmanager. Ik vind het heerlijk om bezig zijn met loopbaanvragen en ontwikkelen van talenten.

Antwoorden op elf andere vragen zie je hieronder.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

Omdat iedereen die actief is dat doet vanuit dezelfde overtuiging. Met hart voor mensen en de omgeving waar je woont en werkt en vanuit een grote liefde voor God. En daarnaast hebben we een programma dat voor schepping, economie en mensen goede perspectieven biedt.

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Ik zou heel graag violist willen worden in het team van Herman van Veen. Wat een muziek maken die met elkaar op het podium. Genieten! Maar helaas, ik ben niet heel erg muzikaal en heb nog nooit een viool vastgehouden.

3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Dat Harderwijk een stad blijft waar iedereen meedoet. Er zijn veel mooie vrijwilligersorganisaties actief in de gemeente, die moeten we koesteren. 

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Ik vind de ligging geweldig, tussen water, bos en hei. En tegelijk hebben we in de stad alle voorzieningen die nodig zijn.

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Met lekker veel groente, champignons en ui. Oja, en ananas is ook lekker erop.

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

In 2017 was dat een nummer van Herman van Veen ‘Voor een kus van jou’. Een prachtig liedje dat hij voor zijn kleinzoon schreef. Ik zing hem altijd met mijn jongste zoon.

7. Waarvan word jij enthousiast?

Ik neem me altijd voor me niet te veel te laten gaan bij sportwedstrijden. Maar het gebeurt toch altijd…ik moedig heel enthousiast aan zeg maar…

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

“Hij beschermt je onder Zijn vleugels, bij Hem ben je veilig” psalm 91:4 is dat. Ik heb ervaren dat het zo is. Als het leven soms zwaar is, is God erbij. Met Hem kan ik het aan.

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Ik zou niet weten wat ik zou moeten zonder. Ik weet me veilig bij Hem als alles onzeker is. Hij heeft de hele wereld in zijn hand, ook al maken wij er een chaos van.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Ik ben een groot fan van Dick Bruna. In ons huis vind je dus her en der Nijntje of Boris attributen. De kracht van de eenvoud is zo groot in zijn werk. En het was een hele aardige man. In mijn studententijd in Utrecht ben ik een keer bij hem op z’n atelier geweest. Dat was heel bijzonder. Zo jammer dat er toen nog geen smartphones waren….

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Een stad waar iedereen respectvol samenleeft. Waar de kerk nog steeds naast de moskee staat. En een stad waar de intercity twee keer per uur stopt!

Annerieke Pruim-Kisjes

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , ,