De selfie van Fenneke Fredrikze-Roetman (nr. 8)

08 Fenneke Fredrikze - topfoto.jpg

De selfie van Fenneke Fredrikze-Roetman (nr. 8)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Vandaag stelt Fenneke Fredrikze, kandidaat nr. 8 zich voor.

Wie is Fenneke Fredrikze?

62 jaar geleden ben ik in een Tukkerse pastorie geboren en kreeg de naam Fenneke mee, genoemd naar mijn oma uit Drenthe. Opgegroeid in een groot domineesgezin heb ik op vele plaatsen in Nederland gewoond, waarvan drie keer in Ermelo. Eerst als tiener, de tweede keer werkend in de verpleging op Veldwijk en het oude ziekenhuis Salem en later kwam ik er weer terecht omdat mijn man er zijn werk had.

Op dit moment werk ik in een sociaal wijkteam in Nijkerk en probeer ik alle generaties rondom mij, waaronder onze vijf kinderen, vier schoonkinderen, 6 kleinkinderen, een moeder, alle aandacht te geven die zij en ik verdienen. Misschien is het een beetje inherent aan een leven in een pastorie, maar bij ons werd veel over politiek gepraat, maar werd er niet daadwerkelijk en actief aan partijpolitiek gedaan.

Hieronder beantwoordt Fenneke nog 11 vragen.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

De CU had voor mij echter zoveel belangrijke waarden in zijn programma (duurzaamheid, sociaal beleid) dat ik lid geworden ben. Allereerst om hen te steunen, maar ook met de gedachte, misschien kan ik ooit, bijvoorbeeld wanneer ik meer tijd heb, iets actiefs in deze partij doen. Nadat ik werd uitgenodigd om te praten over een plek op de lijst voor de komende raadsverkiezingen was dit voor mij een verrassing en een uitdaging. En nu ik mee mag lopen met de fractie is mijn motivatie alleen maar gegroeid. Mijn werk in het sociaal wijkteam en het meelopen in de fractie vult elkaar op een wonderlijke en inspirerende wijze aan.

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Je vraagt mij om te vertellen wat ik wil worden als ik groot ben? Ha ha, ben al behoorlijk groot maar hoop steeds verder te kunnen groeien in harmonie met mijzelf en mijn Schepper.

 3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Mocht ik (ooit) raadslid worden hoop ik mij in te kunnen zetten voor de samenleving. Dat zij een inclusiesamenleving is waar iedereen een zinvolle plaats heeft en iedereen mee kan doen ondanks leeftijd, etniciteit, afkomst. Een gezonde stad, waar iedereen de kans heeft om gezond te eten en te bewegen en er zuinig met het milieu wordt omgegaan.

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Ik ben trots op de cultuur in Harderwijk / Hierden. Het is mooi te zien dat er nog zoveel van het verleden is terug te zien

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Mijn perfecte pizza is de Quattro fromage,

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Mijn meest afgeluisterde nummer op spotify afgelopen jaar is denk ik: God of the moon and stars van Kees Kraayenoord.

7. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Een citaat wat erg veel voor mij heeft betekend, is een tekst uit Jesaja 43:18 en 19. ‘Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie, ik ga iets nieuw verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt?’

8. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Toen ik op mijn achttiende ontdekte dat geloven iets heel persoonlijks is en te maken heeft met een relatie hebben met onze Heer was dat een grote ontdekking, ondanks het feit dat ik christelijk ben opgevoed. Het geloven heb ik de jaren door vast kunnen houden en is blijvend een fundament onder mijn leven, hoewel ik wel eens zeg dat de zekerheden van toen ik 18 was de vragen werden toen ik 40 was en de gebeden van nu zijn.

9. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste Blunder).

Ik denk eigenlijk dat er niet veel over mij te vertellen valt wat niemand weet, ik ben volgens mij wel een open iemand.

10. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Harderwijk in mijn droom is een financieel gezonde stad, waar iedereen mee doet, en zelfvoorzienend is in duurzaamheid. En mijn allergrootste droom is dat er niemand is die vindt dat zijn leven voortijdig voltooid is omdat er goede zorg en welzijnsvoorzieningen zijn, voor iedereen bereikbaar, zodat er voor jong en zeker ook oud, een zingevend bestaan is.

Fenneke Fredrikze

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , ,