De selfie van Marcel Heldoorn (nr. 7)

07 Marcel Heldoorn - topfoto.jpg

De selfie van Marcel Heldoorn (nr. 7)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Vandaag de beurt aan Marcel Heldoorn, kandidaat nr. 7.

Wie is Marcel Heldoorn?

Ik ben getrouwd met Andrea en we hebben samen 2 leuke puberdochters. We wonen in Drielanden en daar leven we ook actief mee in de hervormde gemeente van De Regenboog. In het dagelijks leven houd ik mij als manager bij Patiëntenfederatie Nederland bezig met digitale zorg voor patiënten en innovatie in de gezondheidszorg. In mijn vrije tijd struin ik graag het internet af of lees ik een goed boek over filosofie of theologie. Ook geniet ik er van om regelmatig een uurtje in en om onze mooie stad hard te lopen. Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Zwartsluis in Overijssel, waar ik ruim 40 jaar geleden werd geboren, maar ik woon al sinds 1976 in Harderwijk. En ik weet niet of ik wel ergens anders zou willen wonen. Ik zet me graag in voor onze mooie stad.

Antwoorden op elf andere vragen zie je hieronder.

 1.     Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

Omdat de ChristenUnie een partij in balans is. Zij is vooruitstrevend op sociaal en ecologisch gebied en tegelijk behoudend waar het gaat over fundamentele onderwerpen als de waarde van het leven.

 2.     Wat wil je worden als je groot bent?

Terugdenkend aan mijn kindertijd was ik al vroeg bezig met de toekomst. Ik bekeek de tekenboeken van de futurologenbroers Das, keek naar het tv-programma Wondere Wereld van Chriet Titulaer en was al vroeg bezig met computers. Nu houd ik me bezig met innovatie, volgens Van Dale: "invoering van een nieuwigheid" en wel innovatie in de zorg. Ik heb geleerd dat echte innovatie gaat over wat de verandering voor mensen betekent en niet over een technisch foefje. In welke rol of functie ik daar in de toekomst mee bezig zal zijn weet ik niet, maar ik wil zoveel mogelijk de mensen die het aangaat betrekken bij veranderingen. Ik denk dat dat in de politiek ook een belangrijk uitgangspunt is.

3.     Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Gezonde leefomgeving, goede zorg en duurzame innovatie

4.     Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

De ligging van onze stad kan niet beter: aan bos, water en polder. Harderwijk is groot genoeg om veel goede voorzieningen te hebben, maar te klein voor allerlei grote-stads-problematiek. 

5.     Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Als ie maar pittig is met veel hete pepers, salami, pepperoni, uien en zo.

 6.     Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

True sorry van Ibrahim Maalouf. Ik word er bijna iedere dag mee wakker, want ik gebruik het ook als wekker.

7.     Waarvan word jij enthousiast?

Vakantie: niks moeten, lekker uitslapen, reizen naar nieuwe plekken en dan weer genieten van thuis zijn.

8.     Wat vind je het mooiste citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Mooiste is teveel gezegd, maar dit citaat van Donald Knuth, de grondlegger van de informatica, spreekt me erg aan:

"Wetenschap is alles wat we goed genoeg begrijpen om het aan een computer uit te leggen; al het andere is kunst."
- Donald E. Knuth

 Ik ben opgeleid als wetenschapper, maar er is zoveel meer dan wetenschappelijke feiten en getallen. Kunst is daar de ultieme verbeelding van.

9.     Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Veel van wat ik heb, denk aan: gezondheid, vrouw en kinderen, mooie baan, is toch heel vluchtig, het kan zo maar wegvallen. God is trouw en mijn geloof in Hem vormt de bodem onder mijn leven waar ik niet doorheen zal zakken.

10.  Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Ik heb een terrarium met twee groene boompythons en ik ga elke dag, zomer en winter, op de motor naar mijn werk in Utrecht.

 11.  Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Ik hoop een stad te zien waar mensen graag wonen, werken en recreëren; waar de kwaliteit van leven volgens de inwoners goed is. Een stad die inspeelt op kansen die zich voordoen, bijvoorbeeld door ontwikkeling van innovatief en duurzaam vervoer naar vliegveld Lelystad.

Labels: , , , ,