De selfie van Esther Maas-van den Hazel (nr. 6)

06 Esther Maas - topfoto.jpg

De selfie van Esther Maas-van den Hazel (nr. 6)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Vandaag zijn we al weer aangekomen bij de nummer 6 op onze lijst: Esther Maas-van den Hazel.

Wie is Esther Maas?

Aangenaam kennis met u te maken! Mijn naam is Esther Maas-van den Hazel, ben 37 jaar jong, geboren en getogen in Harderwijk. Een echte ´viskop´ dus, plaagde mijn opa vroeger altijd. Op mijn achttiende verliet ik Harderwijk voor mijn studie SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) in Utrecht. Verder heb ik in De Bilt, Houten, Utrecht en Vleuten gewoond. Mijn loopbaan is begonnen bij de Vreemdelingendienst in Amersfoort, waar ik later als ´Sociaal Raadsvrouw´ en in de schuldhulpverlening werkzaam ben geweest. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om met mensen te werken, met verschillende culturen en achtergronden. Ook als ´Klachtbehandelaar Discriminatiezaken´ bij Art. 1 Midden Nederland, in hartje Utrecht. Alweer bijna 9 jaar geleden ben ik, inmiddels getrouwd en 3 kinderen rijker, teruggekeerd naar mijn geboortestad Harderwijk, waar ik nu met veel plezier woon met ons gezin en waar onze kinderen naar de basisschool gaan. Mijn man en ik zijn op diverse manieren kerkelijk actief als diakenen in de gemeente ´LIFE` in Voorthuizen. En ook bij de ´LIFE@home´-groep gevestigd hier in Harderwijk.

Hieronder beantwoordt Esther nog 11 vragen.

 1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

De manier waarop de ChristenUnie naar de mens, de samenleving en de rol van de overheid kijkt, sluit aan bij mijn persoonlijke waarden en christelijke levensovertuiging.

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Als kind wilde ik altijd ´uitvinder´ worden. In mijn hoofd heb ik de meest geweldige dingen uitgevonden. Ik vond altijd van alles op straat, waar ik dan weer wat van wist te maken. Nog steeds zit het in mij dat ik dingen wil creëren, realiseren, graag resultaat en verandering wil zien. Natuurlijk kent de praktijk van het echte leven enorme uitdagingen. Toch hoop ik dat ik, ondanks de soms rauwe realiteit, de dingen tegemoet blijf treden met de ´natuurlijk het kan wel´-mentaliteit, van de kleine uitvinder in mij. Ook als ik groot ben!

 3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Als raadslid wil ik mij inzetten voor een groene stad en een verduurzaming van Harderwijk. Daarbij wil ik een betere aanpak van de afvalverwerking, recycling en afvalvermindering, energie-neutrale woningbouw en betere mogelijkheden om bestaande woningen te verduurzamen. Graag zie ik dat de gemeente Harderwijk hierin voorop gaat en zelf het goede voorbeeld geeft. Natuurlijk ben ik breder inzetbaar. Zo wil ik dat Harderwijk voor iedereen een veilige stad is en blijft, om te wonen en te kunnen werken, waar er voor iedereen voldoende ruimte is om te kunnen deelnemen aan het sociaal maatschappelijk leven.

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

In de tijd dat ik mijn eigen weg aan het zoeken was in en rondom Utrecht, wilde ik absoluut niet terug naar Harderwijk. Maar na verloop van tijd kon ik niet anders dan bekennen dat de gemeente Harderwijk eigenlijk ´alles´ heeft... Het heeft het vriendelijke karakter van een dorp, maar is absoluut stads genoeg om stad genoemd te worden. We hebben hier nog geweldige natuurgebieden zoals het Beekhuizerzand en in onze achtertuin ruik je de bossen. Er is water en een boulevard. Een oud-historische centrum en op het gebied van cultuur valt er van alles te beleven. Dit maakt Harderwijk voor mij als inwoner heel aantrekkelijk, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor bezoeker van Harderwijk.

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Mijn perfecte pizza heeft een dunne platte knapperig gebakken bodem, volgeladen met alle mogelijke soorten kaas. En ui. En champignons. En paprika. Kortom, stort maar vol groente die pizza! 

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

‘Miracles´ van Jesus Culture. Dit nummer is geschreven door een vader die recent zijn pasgeboren kindje is verloren, maar nog volop blijft geloven dat wonderen bestaan. Dat maakt dit nummer zo geladen, dat het zo enorm binnenkomt.

7. Waarvan word jij enthousiast?

Ik wordt het meest enthousiast van nieuwe dingen doen en nieuwe dingen leren en ontdekken. Ik wil altijd weten wat er om de hoek zit. Maar ook welk verhaal er achter mensen schuilgaat. Ook van muziek wordt ik heel enthousiast en kan ik me maar moeilijk inhouden om mee te zingen en swingen.

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

´Actions speak louder than words´. We zijn het land van de 1000 meningen. Maar soms denk ik, welke bijdrage leveren al deze meningen nou aan een betere wereld? Ik heb groot respect voor de stille doeners. Dan denk ik aan mantelzorgers, jongerenwerkers en de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten.

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Geloof staat voor mij aan het begin van wie ik ben en van alles wat ik doe. Het geeft richting aan hoe ik naar het leven kijk en hoe ik met mensen om wil gaan. Maar ook hoe ik omga met de aarde, die wij in ´bruikleen´ hebben. Het geloof herinnert mij eraan dat elk mens waardevol is, recht heeft op een waardig bestaan en pas tot bloei komt als hij zijn talenten volop kan gebruiken. Het geloof maakt ook dat ik me verantwoordelijk voel om op te komen voor de ´kwetsbaren´ in de samenleving en op te staan tegen onrecht.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste Blunder).

Wat maar weinig mensen van mij weten? Dat ik in een band zing, gitaar speel en mijn eigen nummers schrijf? Dat ik houd van mountainbiken en mijn nieuwste hobby ´indoor climbing´ is? Dat ik allergisch ben voor kortzichtigheid? Of dat ik discussie-programma´s op de televisie meestal uitzet omdat ik er niet naar kan luisteren als ik er zelf niet aan mee kan doen. En dat ik verslaafd ben aan Tony Chocolony´s? Nou, dat weet zo ongeveer iedereen!

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

In de toekomst zie ik dat Harderwijk en Hierden voorop gaan op het gebied van duurzame ontwikkeling, wonen en ondernemen. Ik zie volop groen en groene daken, zonnepanelen op de huizen en bedrijven en de opkomst van de buurtbatterij. Ook zie ik een bruisende binnenstad waar ruimte blijft voor allerlei culturele activiteiten en evenementen. En ik zie in de toekomst inwoners nog meer actief meedenken en meewerken aan een schone en veilige buurt. Harderwijk is letterlijk een open poort, waar diversiteit gevierd word. Waar jong en oud, gezinnen, alleenstaanden en alle culturen zich thuis voelen.

Esther Maas-van den Hazel

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,