De selfie van Ilonka Donker-Jak (nr. 5)

05 Ilonka Donker - topfoto.jpg
CU-Socialmedia logo (zwart).png 05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
Door CU Harderwijk-Hierden, Ilonka Donker-Jak op 12 februari 2018 10:00

De selfie van Ilonka Donker-Jak (nr. 5)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Nummer 5 op onze lijst is geen onbekende: Ilonka Donker-Jak is al 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie.

Wie is Ilonka Donker?

Leuk om mijzelf aan u te mogen voorstellen! Ik ben Ilonka Donker, 47 jaar en zeer gelukkig getrouwd met Ruud. Wij hebben drie kinderen die hard aan het studeren zijn. In het dagelijks leven ben ik Teamleider op het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet. Voordat ik ging werken in het onderwijs heb ik een tijdje in het bedrijfsleven gewerkt, heel boeiend, maar ik heb echt hart voor pubers! Al snel ben ik mij gaan omscholen en van het een komt dan het ander. Al 18 jaar wonen wij met zeer veel plezier in Harderwijk. Een mooie, gezellige stad met een hoog ‘ons kent ons’ gehalte. In mijn vrije tijd houd ik ervan om gezellig met mijn gezin en vrienden op te trekken, lekker te eten, goede boeken te lezen en mooie films te kijken. Hardlopen heb ik maar even niet meer bij mijn hobby’s gezet, want de laatste 1,5 jaar is dat er niet meer van gekomen….

Hieronder beantwoordt Ilonka nog 11 andere vragen.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

Al acht jaar mag ik deel uitmaken van een enthousiaste fractie van de ChristenUnie. Mooi is het om je in te zetten voor de partij die je een zeer warm hart toedraagt. Voor mij is de ChristenUnie een partij die staat voor het goede zoeken voor de stad en haar inwoners en waarin iedereen meetelt. Daarnaast vind ik het prettig om mij als Christen aan te sluiten bij een Christelijke partij waarbij Gods Woord de basis vormt voor de te nemen beslissingen in de huidige praktijk. 

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Een hele leuke oma!

3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Als raadslid wil ik mij opnieuw inzetten voor het samen opgaan in Harderwijk. Harderwijk zijn wij echt samen! Het is belangrijk dat wij als inwoners van Harderwijk, als buren van elkaar in de straat, als clubgenoten van een vereniging, broeders en zusters in de kerk, of op school, aandacht hebben voor wat er nodig is voor elkaar en voor de stad. Dit is ook meteen mijn visie voor de toekomst van Harderwijk…het samen optrekken om onze stad gezellig, sociaal, duurzaam en bruisend te hebben en te houden! 

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Harderwijk is een stad om trots op te zijn, de historie, cultuur en gezelligheid. Daarnaast de wijze waarop zaken, zoals bijvoorbeeld in de zorg worden aangepakt, de zogenaamde “Harderwijker aanpak”. Ik ben er trots op. 

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Mijn favoriete pizza, is een pizza met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, spekjes, honing en walnoten…echt heerlijk

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Ed Sheeran, Perfect.

7. Waarvan word jij enthousiast?

Ik word enthousiast van fijne, gemotiveerde mensen om mij heen die echt helemaal voor dingen kunnen gaan die zij belangrijk vinden. Daarnaast word ik enthousiast als ik mensen zie die oprechte zorg en belangstelling hebben voor elkaar. Maar waar ik meer dan enthousiast over raak is als mensen gaan ontdekken hoeveel God van hen houdt!

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Een Bijbeltekst die mij echt bij blijft is: Micha 6:8. Daar staat: 

Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

Het allerbelangrijkste is om samen met God door het leven te gaan, niet roemen in eigen kracht, maar juist dankbaar zijn voor de genade die je krijgt om de dingen te doen die je mag of soms zelfs moet doen. Deze tekst is op zich al een enorme uitdaging! :)

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Het geloof in God betekent mijn hele zijn. Ik ben mij er zeer van bewust van de geweldige genade waaruit wij dag in dag uit mogen leven. De liefde die God voor ons heeft door Zijn Zoon Jezus voor ons aan het kruis te laten gaan, is onbegrijpelijk en daarom tegelijkertijd ook heel kostbaar.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Mmm….wat nog maar heel weinig mensen weten, maar wat ik wel ga delen op internet…? :) Tsja, ik heb eigenlijk geen blunders die mensen niet weten. Al mijn blunders zijn bij de meesten wel bekend. Ben een vrij open persoon. Maar wat ik wel doe is, films en boeken die ik echt heel goed vind nog een paar keer bekijken of lezen.

Begin dit jaar ben ik geslaagd voor mijn Master Management, Cultuur en Verandering, kortom verandermanagement. Als gevolg hiervan ben ik nu mijn coachregistratie aan het halen om in oktober 2018 te kunnen starten met een verdere opleiding op dit gebied aan de VU. Ik hou ervan om door te ontwikkelen en het opdoen van kennis! 

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Een mooie, gezellige, bruisende stad waar ruimte en aandacht is voor al haar inwoners. Een Intercity station en dat Harderwijk nog steeds een regiofunctie en positie heeft ten opzichte van de omliggende gemeenten. Daarnaast ook een stad waar zorg en duurzaamheid, in iedere vorm, hoog op de prioriteitenlijst staat. Maar boven alles dat Harderwijk het ‘ons kent ons’ gehalte blijft behouden.

Ilonka Donker-Jak

Deel dit bericht

Labels: , , , , ,