Wat Ilonka belangrijk vindt voor de toekomst van Harderwijk...

05 Ilonka Donker - topfoto.jpg
05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
Door Ilonka Donker-Jak op 3 maart 2018 om 21:09

Wat Ilonka belangrijk vindt voor de toekomst van Harderwijk...

Ik vind heel veel belangrijk voor de toekomst van Harderwijk: met elkaar als Harderwijkers duurzaam omgaan met het milieu, daarnaast ruimte geven voor creatieve startups, zorg in de breedste zin van het woord, levensbestendige woningen, flexibeler omgaan met bestemmingsplannen, een aantrekkelijke stad zijn en blijven voor inwoners en toeristen…, maar ik zal mij beperken omwille van dit artikel tot een paar zaken die er voor mij met kop en schouders boven uit steken… ;)

Naar mijn mening moet de zorg nog meer maatwerk worden. Dit houdt in dat er flexibeler met regelgeving moet worden omgegaan. Daarnaast is het nodig dat er meer afstemming komt tussen de mantelzorgers en de professionele zorginstanties en andersom. Met elkaar samen de schouders onder onze samenleving zetten in Harderwijk en Hierden, zodat iedereen goed mee kan komen.

De ChristenUnie is een partij die “zorg” hoog op de agenda heeft staan. De komende vier jaar wil ik graag mijn steentje bijdragen met betrekking tot de zorg en het flexibeler omgaan met de regelgeving op dit gebied.

Ook ben ik ‘weg’ van jongeren! Ik heb bewust een carrièreswitch gemaakt vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs. Jongeren staan, in mijn beleving, voor energie en creativiteit. Aan deze creativiteit moeten wij als gemeente ruimte bieden.

Hoe dan? Dat wil ik graag de komende vier jaar samen met de jongeren gaan ontdekken. Een van mijn doelen is om de jongeren in het algemeen en de jonge gezinnen meer te betrekken bij de bloei van de stad! Wij kunnen als stad niet tot bloei komen zonder de input van deze jonge Harderwijkers!  

Harderwijk bruisend voor jong en oud. Dat haakt meteen aan bij mijn volgende punt: de ouderen in Harderwijk. Eenzaamheid onder ouderen is zowel landelijk als lokaal een thema, Er is aandacht voor, maar het blijft, naar mijn mening, een schrijnend fenomeen. Voor de toekomst van Harderwijk vindt ik het heel belangrijk dat we alle ouderen goed in het vizier hebben. Zij hebben een grote bijdrage geleverd aan de maatschappij waarin wij nu leven, wij moeten echt zuinig op hen zijn en naar hen omzien!

Tsja, en dan is daar natuurlijk nog het bruisende aspect van de stad. Een stad is bruisend als er gezelligheid en leven is, daar draagt cultuur echt aan bij! Mooie festivals, gezellige bands in de stad, voorstellingen en culinaire bijdragen. Dit zijn, naast de in de introductie beschreven aandachtspunten, een paar zaken wat ik belangrijk vindt voor de toekomst van Harderwijk en waar ik echt voor wil gaan!

#CU21mrt! Stem dan lijst 1 nr. 5! :)

Ilonka Donker-Jak

 

Labels: , , , , , ,