De selfie van Marcel Companjen (nr. 1)

01 Marcel Companjen - topfoto.jpg
CU-Socialmedia logo (zwart).png 01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
Door CU Harderwijk-Hierden, Marcel Companjen op 12 maart 2018 10:00

De selfie van Marcel Companjen (nr. 1)

Hier stellen zich onze 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Onze nummer 1 is natuurlijk geen onbekende. Marcel Companjen is al 16 jaar raadslid. Naast lijsttrekker is hij ook onze kandidaat-wethouder.

Wie is Marcel Companjen?

Ik ben Marcel Companjen, getrouwd met Bianca, en samen zijn wij de trotse ouders van vier kinderen: Jennifer (24), Marilou (23), Rutger (20) en Benjamin (16). Na mijn rechtenstudie ben ik bij de rechtbank Utrecht (nu rechtbank Midden-Nederland) gaan werken en daar werk ik nu als stafjurist bij de sector civiel recht. Ik ben in Harderwijk als bassist betrokken bij het Fonteinwerk. Ik ben in 1967 geboren in Goirle en heb daarna in Heerde en Woudenberg gewoond en vanaf 1977 woon ik in Harderwijk.

Hieronder beantwoordt Marcel nog 11 andere vragen.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

De ChristenUnie is mijn partij omdat ik mij als christen het beste kan vinden in de beginselen en uitgangspunten van deze partij. Ik wil van daaruit een bijdrage leveren aan de (Harderwijkse) samenleving. Ik geloof dat in de Bijbel belangrijke richtsnoeren en handvatten staan over hoe wij als mensen met elkaar zouden moeten samenleven en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Als ik groot ben, wil ik met een band lekker muziek maken. Voor het overige laat ik alles open – ik ben nog jong genoeg om rond te kijken naar mooie uitdagingen.

3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Als raadslid wil ik mij met name inzetten voor de mensen in de samenleving die hulp nodig hebben.

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Ik ben trots op onze gemeente, omdat het een mooie gemeente is waar de mensen over het algemeen behoorlijk tevreden zijn. Natuurlijk is er wel eens wat, maar de gemeente kent een gedegen en stabiel bestuur, waar de ChristenUnie al 16 jaar deel van uitmaakt.

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Als ik een pizza eet, is het de bbq-chicken variant of de pizza met tonijn.

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Dat moet een nummer van mijn favoriete band Demon Hunter zijn. Een Amerikaanse christelijke metalband met enorm goede muziek en teksten, waar menig dominee nog wat van kan leren.

7. Waarvan word jij enthousiast?

Ik word enthousiast van goede muziek, een goed boek en het spel Kolonisten van Catan. Ook mag ik graag een stukje hardlopen (inmiddels heb ik drie marathons gelopen).

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Dat staat in Micha 6:8 :
Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

Verder ben ik erg onder de indruk van het nummer ‘Jesus wept’ (Jezus huilde) van Demon Hunter. Dit is de kortste zin in de Bijbel en deze band heeft dat vertaald in een nummer met als kernboodschap: “I’m why Jesus wept” (ik ben de reden dat Jezus huilde). Dat maakt mij nederig en doet mij realiseren hoe ik in het leven moet staan.

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Het geloof in God staat centraal in mijn leven. Ik kan en wil niet geloven dat wij, de mens, en alles wat er in, op of boven de aarde is ‘zomaar’ zijn ontstaan, om vervolgens doelloos rond te draaien. Ik geloof dat God dit zo gemaakt heeft en (dus) ook mij gemaakt heeft. Zonder God zou het voor mij allemaal nogal ‘leeg’ zijn. Anders gezegd: met God is het leven zoveel mooier en beter! En daarom wil ik Hem volgen. 

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten.

Ik denk dat niet veel mensen weten dat ik nog postzegels verzamel (mijn vrouw zou zeggen: “en niet alleen postzegels”). Dat ligt nu op een laag pitje en is ook nooit het niveau van een ‘leuke verzameling’ ontstegen. Wie weet komt dat nog – als ik later groot ben …

 11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

In mijn blik in de toekomst zie ik een Waterfront dat af is, zie ik een samenleving waarin we goed met elkaar omgaan en er niemand buiten de boot valt, waarin kinderen op een gezonde manier worden voorbereid op hun toekomst en waarin we zorgvuldig met ons stukje aarde omgaan (door veel duurzame en energieneutrale maatregelen). Om het Bijbels te duiden: door een goede rentmeester te zijn.

 

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , ,