Burendag 2019

mensen.png
05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
Door Ilonka Donker-Jak op 28 september 2019 om 18:00

Burendag 2019

Raadslid Ilonka Donker vierde Burendag in haar nieuwe buurt Drielanden. 

Burendag, 28 september jl. stond in het teken van de straatbarbecue…

In maart ben ik verhuisd van de wijk Frankrijk naar Drielanden. Dus woon ik in een nieuwe omgeving en heb ik nieuwe buren. Door deel te nemen aan een activiteit in de buurt of straat komt je te weten welke gezellige mensen er allemaal bij jou in de buurt wonen. Ik kwam er niet alleen achter dat ik veel gezellige mensen in mijn straat heb, maar ook dat er mensen zijn die, net als wij, pas verhuisd zijn. Deze ‘nieuwkomers’ in de straat hebben door deze straatbarbecue kennis gemaakt met hun buurt. Hoe leuk en waardevol is dat!

Burendag werd in Nederland voor het eerst georganiseerd op 16 september 2006. Op deze dag zochten buren elkaar op om huis of op straat een kop koffie te drinken. Het koffiebedrijf Douwe Egberts heeft deze dag als reclamestunt georganiseerd, vanuit hun gedachte dat waar koffie is, gezelligheid is. Door allerlei redenen kan het zijn dat je nog nooit iets met je buren hebt georganiseerd. Mijn ervaring is dat het goed, leuk en waardevol is om met mensen in contact te komen in jouw straat of buurt. Daar heb ik pas nog over geschreven in de Week tegen Eenzaamheid

De goede samenwerking met de gemeente Harderwijk en Zorg Dat en natuurlijk de buren in onze straat, hebben ervoor gezorgd dat de barbecue een succes is geweest en dat er al wordt nagedacht over een volgende straatbarbecue…..:)

Ilonka Donker-Jak
raadslid

Labels: , , , ,