Bidden én werken

bidden gebed.jpeg
1. Mirjam Driest - Wijnholds - vierkant
Door Mirjam Driest-Wijnholds op 18 maart 2020 om 12:00

Bidden én werken

In navolging van de landelijke maatregelen gericht op de beperking van de Corona-uitbraak is besloten dat de gemeenteraad de komende weken niet vergadert.
ChristenUnie-fractievoorztter Mirjam Driest schreef daarom het onderstaande bericht.

Bid alsof alles van God afhangt. Werk alsof alles van jou afhangt. 
Augustinus (354-430), kerkvader en theoloog

Omzien naar elkaar

Veel mensen maken zich zorgen, voelen zich eenzaam of zijn met gevaar voor eigen gezondheid aan het werk. Gisteren was de Dag van het Nationaal Gebed.  Het is mooi om onze zorgen en kwetsbaarheid bij God neer te kunnen leggen. Naast bemoediging via gebed willen we ook de handen uit de mouwen steken. En veel mensen hebben ook die behoefte. In deze onzekere tijd ontstaan mooie initiatieven om elkaar te helpen. Mensen zien naar elkaar om en hebben een grote behoefte om elkaar te helpen en er te zijn voor de ander. Boodschappen voor elkaar halen, een kaartje sturen of even telefonisch met iemand contact opnemen. Als je hulp nodig hebt of hulp kan geven, kun je dat aangeven op de website www.nietalleen.nl. Samen staan we sterk!

Financiële steun

Als ChristenUnie vertrouwen we erop dat het College - in goede samenwerking met de raad - met oog voor kwetsbare sociale en economische groepen een goede aanpak op zal stellen in deze uitzonderlijke situatie . Het is dan mooi te zien dat de gemeente Harderwijk meteen eerste financiële steunmaatregelen aankondigt. Ook het kabinet heeft  een ruimhartig en daadkrachtig steunpakket voor ondernemers, zzp’ers en andere economisch getroffenen aangekondigd. Het is cruciaal dat in deze uitzonderlijke tijd mensen zonder vaste inkomsten op de overheid kunnen rekenen.

Het werk van de fractie

De fractie van de Christenunie zal de komende weken het raadswerk zoveel mogelijk vanuit huis voortzetten. Zo hopen we besmettingen te voorkomen en daarmee bij te dragen aan het afvlakken van de Corona-piek. Telefonisch en via de digitale kanalen kun je ons bereiken. Onze contactgegevens vind je hier.

Mirjam Driest-Wijnholds
fractievoorzitter ChristenUnie Harderwijk

Labels: , , ,