Aantal keer gelezen1

ChristenUnie stelt vragen over de jeugdzorg aan het college

1-people-friends-relaxing-chillingmaandag 24 oktober 2016

Onlangs is er landelijk commotie ontstaan dat het geld voor jeugdzorg binnen de gemeente Almere op is geraakt. Ook binnen de regio Noord-Veluwe (RNV), waar Harderwijk onder valt, lijkt zich dit ook voor te doen. Wat betreft de ChristenUnie een zorg en daarom hebben Marcel Companjen en Bart Jonkman schriftelijke vragen aan het College gesteld.

  1. Hoe komt het dat er een tekort is ontstaan op het jeugdhulpbudget en dat aanbieders van jeugdhulp de afgesproken budgetreservering (gaan) overschrijden?
  2. Is dit tekort voortgekomen uit de noodzaak voor jeugdhulp vanuit inwoners van de gemeente Harderwijk of juist andere gemeentes binnen de regio Noord-Veluwe (RNV)?
  3. Wat betekent dit tekort voor het 'solidariteitsprincipe' voor nu en de komende jaren binnen de RNV?
  4. Kunt u een overzicht verstrekken van de wachtlijst(en) bij aanbieders in zowel aantallen als in tijd?
  5. Op welke wijze verwacht u van aanbieders van jeugdhulp en jeugdzorg dat zij de uitgaven gaan beheersen en wat betekent het voor aanbieders wanneer zij aan de door u gestelde norm(en) niet kunnen voldoen?
  6. Wat heeft de huidige financieĢˆle stand van zaken voor zowel de RNV als aanbieders van jeugdhulp / jeugdzorg voor gevolgen voor het hulpverleningsaanbod en 'zorglandschap' voor 2017 en de jaren daarna?
  7. Hoe verhoudt zich uw uitspraak "...dat altijd de noodzakelijke hulp wordt geboden en betaald..." tot de eerdere restricties in uw brief als 'verwijzing naar een andere aanbieder', 'op de wachtlijst geplaatst worden' en scherpe beoordelingscriteria vanuit zowel het Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG) als het Regionaal Account Jeugd (RAJ)? 
Labels
College
Fractie
Gemeenteraad
In de media
Raadslid
Raadslid 1
Vragen
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt vragen over de jeugdzorg aan het college'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2016

Geen berichten gevonden