Persbericht: Wethouder Pieter Teeninga komt na verkiezingen niet terug

CRU-Logo_FC_HarderwijkRGB.jpgmaandag 23 oktober 2017

Pieter Teeninga heeft te kennen gegeven dat hij na de verkiezingen van 21 maart 2018 niet meer beschikbaar is voor een volgend te vormen college, mocht de ChristenUnie daar deel van uit maken. Het bestuur van ChristenUnie Harderwijk heeft gemeld dat het aan de leden voorstelt om Marcel Companjen kandidaat-lijsttrekker te laten zijn bij de komende verkiezingen en ook beoogd kandidaat-wethouder.

Wethouder Pieter TeeningaEen goed zittend colbert

“Het werk van wethouder heb ik van vanaf de eerste dag met ontzettend veel plezier gedaan en past mij als een goed zittend colbert“, zegt Pieter Teeninga. “Toch, alles afwegende:  bijna 25 jaar lokale politiek, een intensieve wethouders baan, gezondheid en toekomstige uitdagingen hebben mij er toe gebracht er volgend jaar een punt achter te zetten“.

Talentvolle opvolgers

Teeninga vervolgt: Ook de wetenschap en zekerheid dat er talentvolle en ambitieuze opvolgers in de ChristenUnie zijn die het stokje kunnen en willen overnemen stemt mij gerust. Zij kunnen de politiek en het besturen goed vorm en inhoud geven, die past bij het gedachtegoed van de ChristenUnie.”

Lange betrokkenheid bij de lokale politiek

Pieter Teeninga is vanaf 1994 raadsopvolger voor de partij en  vanaf 1998 tot 2007 raadslid geweest voor de partijcombinatie RPF/GPV en daarna voor de ChristenUnie. Vervolgens is hij als wethouder vanaf 2007 verbonden aan drie opeenvolgende colleges waarin hij diverse portefeuilles heeft vervuld en nog steeds inhoud geeft.

Marcel Companjen kandidaat-lijsttrekker en beoogd kandidaat-wethouder

Marcel CompanjenKandidaat-lijsttrekker

Marcel Companjen over zijn rol(len) bij de komende verkiezingen: “In de afgelopen bijna 16 jaar heb ik ervaren hoe mooi het is om mee te bouwen aan – de toekomst van – Harderwijk en Hierden. Daarbij kun je het nooit altijd iedereen naar de zin maken, maar terugkijkend meen ik te kunnen zeggen dat ik samen met mijn collega’s van de ChristenUnie, maar ook breder met mijn collega’s in de gemeenteraad, heb kunnen bijdragen aan een goed en gezond woon- en leefklimaat in onze gemeente.  Waar er aandacht is voor mensen die hulp behoeven, waar er aandacht is voor het milieu en (verkeers-)veiligheid en waar we omzien naar elkaar. Dat moeten we met elkaar ook blijven doen en – vooruitkijkend – dat wil ik blijven doen! Daarom stel ik mij nog één keer beschikbaar om bij de verkiezingen van 21 maart 2018 als lijsttrekker van de ChristenUnie te fungeren. Het werk van de gemeenteraad is nooit af en ik heb er zin in om de goede lijn voort te zetten.”

Kandidaat -wethouder

Companjen gaat verder: “Onder verwijzing naar het bericht van onze wethouder Pieter Teeninga vormt het voor mij een enorme uitdaging om deze verkiezingen ook de  beoogd kandidaat-wethouder te zijn. Dat maakt mij des te gemotiveerder om op de kieslijst van de ChristenUnie te staan, omdat een wethouder vanuit zijn dagelijkse functie nog meer kan bouwen aan – de toekomst van – Harderwijk en Hierden. Er is en blijft veel te doen in Harderwijk en Hierden en als wethouder kan ik daar mijn kei (niet: steentje) ten volle aan bijdragen.”

Bestuur

Het bestuur van ChristenUnie Harderwijk is Pieter Teeninga bijzonder dankbaar voor zijn inzet en werk voor de lokale politiek in Harderwijk en voor de ChristenUnie. Voorzitter Maarten van de Fliert: “Pieter is en blijft nog volop actief als wethouder tot een nieuw collega is gevormd. Tegen die tijd zal Harderwijk en ook de ChristenUnie hem passend danken voor al zijn werk.” Met Marcel Companjen op 1 en als beoogd kandidaat-wethouder is het bestuur blij om door te kunnen gaan met goede lokale politici. “Marcel op 1 met zijn schat aan ervaring en kennis is evident. Met zijn bereidheid om ook kandidaat-wethouder te zijn, is het bestuur bijzonder blij. We zien uit naar mooie en goede verkiezingen en uitslagen”, aldus Maarten van de Fliert. Op maandagavond 13 november wordt de kandidatenlijst van de ChristenUnie Harderwijk tijdens een ledenvergadering vastgesteld.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
PB vertrek wethouder CU Harderwijk59.2 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug