Bart Jonkman

Over Bart Jonkman

Mijn naam is Bart Jonkman, geboren op 20 april 1978 in Harderwijk en hier ook getogen.

Harderwijk is sterk aan het veranderen en de maatschappij is veel complexer geworden. Ik vind het dan ook een uitdaging om als christen antwoorden te mogen geven op allerlei vragen vanuit de samenleving. Vanuit mijn werk en studie weet ik mij toenemend betrokken op de mensen om mij heen. Zo draag ik een steentje bij als 'jeugdbeschermer' vanuit Samen Veilig Midden-Nederland en studeer ik psychologie aan de Open Universiteit. Daarnaast ben ik sinds 2004 voor de ChristenUnie politiek actief, waarvan sinds 2010 als raadslid van de gemeente Harderwijk. Buiten dit alles om ben ik kerkelijk meelevend bij De Regenboog in Harderwijk en besteed ik mijn vrije tijd onder andere aan lezen, reizen en sporten.

Blogs van Bart

 1. Bart Jonkman.jpg
  04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
  Door Bart Jonkman op 30 november 2021 om 11:50

  Blij met voortgezette decentralisatie Voortgezet (speciaal) Onderwijs

  Afgelopen donderdag vond er weer een vergadering van de commissie Samenleving van de Gemeenteraad plaats. Dit keer helaas niet meer fysiek, maar weer een beetje onwennig online vanuit huis. Een van de onderwerpen op de agenda was ´Vervolg doordecentralisatie V(S)O 2022-2026'.

  Lees verder
 2. 20211018 Bart Jonkman latertje.jpg
  04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
  Door Bart Jonkman op 18 oktober 2021 om 19:52

  Commissie Samenleving op werkbezoek bij de Nachtopvang

  De commissie Samenleving is afgelopen donderdag na een lange tijd weer eens op werkbezoek geweest. Zowaar deze avond twee bliksembezoeken. Als eerste bij de Nachtopvang aan de Thorbeckelaan. We werden daar hartelijk ontvangen en kregen zowel uitleg van hun succesvolle werk als een rondleiding door hun verbouwde pand. Het is knap hoe het de Nachtopvang lukt om met een beperkt aantal bedden voldoende opvang voor de mensen te bieden.

  Lees verder
 3. family-1866868_1280.jpg
  04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
  Door Bart Jonkman op 12 juli 2021 om 20:30

  Kwijtschelding publieke schulden voor slachtoffers toeslagenaffaire

  Vandaag maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk bekend dat zij gezinnen die door de toeslagenaffaire zijn getroffen hun publieke schulden kwijt zal schelden. De ChristenUnie vindt dit een passend en daadkrachtig antwoord op de door haar tijdens de vergadering van 18 maart 2021 ingediende motie om deze gezinnen te ondersteunen. 

  Lees verder