Annerieke Kisjes

Over Annerieke Kisjes

Vanaf mei 2006 woon ik met mijn drie kinderen met veel plezier in Harderwijk. Een omgeving waar ik me altijd een beetje op vakantie voel als ik fiets of hardloop door het bos. Ik ben geboren en getogen in Capelle aan den IJssel en in de zomervakantie gingen we tien jaar achter elkaar naar een idyllisch huisje midden in het bos bij Vierhouten.

Ik werk op het landelijk bureau van de ChristenUnie als talentmanager. Ik vind het heerlijk om  bezig zijn met loopbaanvragen en ontwikkelen van talenten.

Blogs van Annerieke

 1. inclusion-2731340_1920.png
  09 Annerieke Kisjes - vierkant.jpg
  Door Annerieke Kisjes op 3 juli 2021 om 12:03

  Toegankelijke gemeente: iedereen doet mee

  Harderwijk is door naar de halve finale van de verkiezing voor Meest Toegankelijke Gemeente. Dat is een mooie opsteker! Want meedoen moet voor iedereen mogelijk zijn. In de commissie Ruimte letten we daarom op fysieke toegang. Zoals bij het nieuwe hondenbeleid waar we onlangs over spraken. De hondenrennen moeten goed bereikbaar zijn. Ook mensen met een rollator of rolstoel moeten het hek kunnen openen.

  Lees verder
 2. MIgrantenhuisvesting Goede Reede Harderwijk welving.nl
  09 Annerieke Kisjes - vierkant.jpg
  Door Annerieke Kisjes op 26 mei 2021 om 10:39

  Lokale politiek: altijd dichtbij

  In de lokale politiek speelt momenteel een aantal grote onderwerpen: de huisvesting van arbeidsmigranten, de nieuwbouw van Randmeer, Waterfront fase 3, de inrichting van het terrein van Flora Jozina aan de Stadsdennenweg en de ontwikkeling van Nieuw Weiburg bij het station. Politiek ver weg? Zeker niet! 

  Lees verder
 3. maatwerkwoningen
  09 Annerieke Kisjes - vierkant.jpg 07 Marcel Heldoorn - vierkant.jpg
  Door Annerieke Kisjes, Marcel Heldoorn op 29 september 2020 om 09:30

  Waar mogen maatwerkwoningen komen in Harderwijk?

  Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over een voorstel om te onderzoeken of er aan de Parallelweg maatwerkwoningen gebouwd kunnen worden. Dat zijn woningen voor mensen die niet in een huis in een gewone woonwijk, een zorginstelling of binnen een andere vorm van begeleid wonen kunnen leven. Dat komt omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving. Vaak hebben deze mensen al een "lange geschiedenis" bij gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en woningcorporaties. Door hun gedrag veroorzaken zij vaak overlast.
  De ChristenUnie vindt dat ook deze mensen op een voor hen geschikte plek moeten kunnen wonen, zeker gezien de goede resultaten die elders in het land met deze woonvorm bereikt wordt. Het blijkt dat in vergelijkbare projecten overlast vermindert. Een beheerder die goed bereikbaar is, speelt daarbij een belangrijke rol.
  Hieronder een bijdrage van Annerieke Kisjes en Marcel Heldoorn.

  Lees verder
 4. crescentpark.jpg
  09 Annerieke Kisjes - vierkant.jpg 07 Marcel Heldoorn - vierkant.jpg
  Door Annerieke Kisjes, Marcel Heldoorn op 2 september 2020 om 14:50

  Pak knelpunten rond het Crescentpark samen met de buurt aan!

  Heel Harderwijk geniet van het mooie Crescentpark. Het park voorziet duidelijk in een behoefte. En toch is niet iedereen alleen maar positief. Afgelopen zomer heeft de ChristenUnie-fractie een aantal signalen ontvangen uit de buurt en ook zelf geconstateerd dat er een aantal knelpunten liggen die opgelost moeten worden om het Crescentpark mooi en toegankelijk te houden voor iedereen.

  Annerieke Kisjes stelde daarom een aantal vragen aan het college. Lees hieronder meer.

  Lees verder
 5. IMG_20190316_201009.jpg

  Campagne door weer en wind

  De zaterdag voor de verkiezing is traditiegetrouw campagnedag. Een afvaardiging van Gelderse ChristenUnie-kandidaten en lokale fractie- en bestuursleden hebben zich door de regen en de wind niet laten weerhouden de straat op te gaan.

  Lees verder
 6. Damesfiets bij Strand Horst
  09 Annerieke Kisjes - vierkant.jpg
  Door Annerieke Kisjes op 6 februari 2018 om 08:49

  Op de fiets

  Als het even kan doe ik in Harderwijk alles op de fiets. Niet alleen omdat ik niet altijd een auto voor de deur heb, maar vooral om lekker buiten te zijn. En het is vaak nog gewoon sneller ook. Ik vind al die vrijliggende fietspaden in Harderwijk dan ook heerlijk. Maar er blijven van die aandachtspunten die je als fietser tegenkomt. De zichtbaarheid van fietsers bij rotondes bijvoorbeeld, of bepaalde kruisingen in de stad. Daar zitten nog wel winstpunten in voor de toekomst.

  Lees verder
 7. 09 Annerieke Kisjes- topfoto.jpg
  CU-Socialmedia logo (zwart).png 09 Annerieke Kisjes - vierkant.jpg
  Door Webredactie Harderwijk-Hierden, Annerieke Kisjes op 15 januari 2018 om 19:08

  De selfie van Annerieke Pruim-Kisjes (nr. 9)

  De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

  Vandaag de beurt aan Annerieke Pruim-Kisjes, kandidaat nr. 9.

  Wie is Annerieke Pruim?

  Vanaf mei 2006 woon ik met man en drie kinderen met veel plezier in Harderwijk. Een omgeving waar ik me altijd een beetje op vakantie voel als ik fiets of hardloop door het bos. Ik ben geboren en getogen in Capelle aan den IJssel en in de zomervakantie gingen we tien jaar achter elkaar naar een idyllisch huisje midden in het bos bij Vierhouten. Ik werk op het landelijk bureau van de ChristenUnie als talentmanager. Ik vind het heerlijk om bezig zijn met loopbaanvragen en ontwikkelen van talenten.

  Antwoorden op elf andere vragen zie je hieronder.

  Lees verder