Ilonka Donker-Jak

Over Ilonka Donker-Jak

De ChristenUnie werkt op basis van Gods Woord, de Bijbel. Ik heb visie voor christelijk-sociale politiek, het is belangrijk om als christen je stem te laten horen en ‘een zoutend zout’ (Mattheüs 5:13-16) te zijn….

Ik ben Ilonka Donker, 47 jaar en zeer gelukkig getrouwd met Ruud. Wij hebben drie kinderen die hard aan het studeren zijn. In het dagelijks leven ben ik Teamleider op het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet. Voordat ik ging werken in het onderwijs heb ik een tijdje in het bedrijfsleven gewerkt, heel boeiend, maar ik heb echt hart voor pubers! Al snel ben ik mij gaan omscholen en van het een komt dan het ander. Al 18 jaar wonen wij met zeer veel plezier in Harderwijk. Een mooie, gezellige stad met een hoog ‘ons kent ons’ gehalte. In mijn vrije tijd houd ik ervan om gezellig met mijn gezin en vrienden op te trekken, lekker te eten, goede boeken te lezen en mooie films te kijken. Hardlopen heb ik maar even niet meer bij mijn hobby’s gezet, want de laatste 1,5 jaar is dat er niet meer van gekomen….

Blogs van Ilonka

 1. Noodopvang Alleenreizende Minderjarige Vluchtelingen.jpg
  05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
  Door Ilonka Donker-Jak op 18 januari 2022 om 18:32

  Noodopvang Alleenreizende Minderjarige Vluchtelingen

  Donderdag 16 december jl. in Beleid Algemeen stond op de agenda bij punt 6: Jaarlijkse info AZC en actuele ontwikkelingen. Als commissie zijn wij op de hoogte gesteld van zaken die in en rond het asielzoekerscentrum in Harderwijk de aandacht vragen. Naast de asielzoekers uit Syrië en Turkije, is er een aantal evacuees uit Afghanistan gekomen.

  Lees verder
 2. Geweld vrouwen en kinderen.jpg
  05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
  Door Ilonka Donker-Jak op 25 november 2021 om 09:05

  Samen recht doen

  Geweld tegen vrouwen en kinderen
  Vandaag is de Internationale Dag voor het stoppen van geweld tegen vrouwen en kinderen. De ChristenUnie staat voor samen recht doen aan iedereen die een helpende hand nodig heeft in onze samenleving. Recht doen aan die ene, dat is onze hartenklop. Vrouwen krijgen overal ter wereld op alle gebied en in alle lagen van de samenleving te maken met geweld. Zowel thuis als op het werk worden vrouwen belaagd: op scholen en universiteiten, op straat, als vluchteling en als migrant. 

  Lees verder
 3. Recreatiezonering.jpg
  05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
  Door Ilonka Donker-Jak op 22 oktober 2021 om 14:19

  De omstreken van Harderwijk (on)veilig maken

  Het is herfstvakantie en wat is het dan fijn om heerlijke wandelingen te maken! Wandelingen bij het Beekhuizerzand, Staverden, de hei in Ermelo. Wat wonen wij toch in een mooie omgeving. Al enige tijd is het thema recreatiezonering in de provincie en dus ook in de gemeente Harderwijk het onderwerp van gesprek. 

  Lees verder