Fenneke Fredrikze-Roetman

Blogs van Fenneke

 1. JPG.jpg
  3. Fenneke Fredrikze - Roetman - vierkant
  Door Fenneke Fredrikze op 5 juli 2023 om 18:37

  MFC Harderwijk

  De laatste maanden is er veel reuring geweest rondom de MFC Harderwijk. U heeft er vast wel over gelezen of gehoord. Waar ging het over? Een mooi gebouw, een mooie visie over positieve gezondheid en een aantal enthousiaste betrokkenen die hiermee aan de slag zijn gegaan. In hun enthousiasme is er veel uitgegaan van goed vertrouwen en is er te weinig op papier vast gelegd. Toen er vorig jaar naar boven kwam dat de liquiditeitspositie van de MFC in de problemen kwam, moest de raad direct geld vrij maken om de MFC open te houden.

  Lees verder
 2. Fenneke - RDactueel - klein.png
  3. Fenneke Fredrikze - Roetman - vierkant CU-Socialmedia logo (zwart).png
  Door Fenneke Fredrikze, Webredactie Harderwijk-Hierden op 8 juni 2023 om 17:30

  "Het gaat altijd om mensen" | Stijging asielzoekers verwacht: warm welkom door christenen?

  De Immigratie- en Naturalisatiedienst verwacht komende zomer ruim 70.000 asielaanvragen. Of Nederland er daadwerkelijk ook zo veel gaat toelaten is de vraag. Maar stel er komt een AZC of vluchtelingenopvang in jouw woonplaats, hoe ga je daar mee om? In deze aflevering van RDactueel gaat Francina langs bij Marco Vos van Stichting Gave. Hij maakt welkomstpakketten voor kerken die vluchtelingen ontvangen. Daarnaast gaat Francina naar Harderwijk, daar worden al jarenlang honderden asielzoekers opgevangen. Fenneke Fredrikze, raadslid voor CU en Jan van Panhuis, raadslid voor SGP, vertellen waar ze in de gemeente tegenaan gelopen zijn én of het AZC in Harderwijk hun blik op asielzoekers heeft veranderd.

  Bekijk de video hieronder.

   

  Lees verder
 3. samenredzaamheid.jpg
  3. Fenneke Fredrikze - Roetman - vierkant 6. Willemijn van der Woude - Larooij - vierkant
  Door Fenneke Fredrikze, Willemijn van der Woude-Larooij op 18 februari 2022 om 09:52

  Samenredzaamheid

  Onze Utrechtse collega’s van de ChristenUnie gebruiken de term ‘samenredzaamheid’. Dit vinden we een prachtige term. Het is de tegenhanger van zelfredzaamheid, een woord dat we vaker gebruiken. We vinden het belangrijk om onszelf te kunnen redden maar beseffen we ook dat we anderen nodig hebben? Fenneke Fredrikze en Willemijn van der Woude gingen daarover in gesprek met Harderwijkers in verschillende leefwerelden: een oudere; een jonge moeder; iemand die afkomstig is uit een andere cultuur en een taalmaatje.

  Lees verder