Fenneke Fredrikze-Roetman

Over Fenneke Fredrikze

62 jaar geleden ben ik in een Tukkerse pastorie geboren en kreeg de naam Fenneke mee, genoemd naar mijn oma uit Drenthe.

Opgegroeid in een groot domineesgezin heb ik op vele plaatsen in Nederland gewoond, waarvan 3x in Ermelo. Eerst als tiener, de tweede keer werkend in de verpleging op Veldwijk en het oude ziekenhuis Salem en later kwam ik er weer terecht omdat mijn man er zijn werk had.

Op dit moment werk ik in een sociaal wijkteam in Nijkerk en probeer ik alle generaties rondom mij, waaronder onze vijf kinderen, vier schoonkinderen, 6 kleinkinderen, een moeder, alle aandacht te geven die zij en ik verdienen.

Misschien is het een beetje inherent aan een leven in een pastorie, maar bij ons werd veel over politiek gepraat, maar werd er niet daadwerkelijk en actief aan partijpolitiek gedaan.

De CU had voor mij echter zoveel belangrijke waarden in zijn programma (duurzaamheid, sociaal beleid) dat ik lid geworden ben. Allereerst om hen te steunen, maar ook met de gedachte, misschien kan ik ooit, bv. wanneer ik meer tijd heb, iets actiefs in deze partij doen.

Nadat ik werd uitgenodigd om te praten over een plek op de lijst voor de komende raadsverkiezingen was dit voor mij een verrassing en een uitdaging. En nu ik mee mag lopen met de fractie is mijn motivatie alleen maar gegroeid.

Mijn werk in het sociaal wijkteam en het meelopen in de fractie vult elkaar op een wonderlijke en inspirerende wijze aan.

Blogs van Fenneke

 1. Eenzaamheid.jpg
  3. Fenneke Fredrikze - Roetman - vierkant
  Door Fenneke Fredrikze op 21 december 2021 om 09:37

  Laatste week boordevol vooruitzichten (eenzaamheid, informele zorg en gezinnen)

  Ondanks de onrust om ons heen gaat het politieke ambacht gewoon door. We vergaderen als fractie, we hebben nog een digitaal werkbezoek om te horen hoe het gaat met het suïcidepreventie centrum en de raad vergadert op donderdag.

  Lees verder
 2. Yonathan.jpg
  3. Fenneke Fredrikze - Roetman - vierkant
  Door Fenneke Fredrikze op 10 november 2021 om 15:42

  Gezin in het zonnetje

  Vandaag is het de dag van de mantelzorg en ik mocht op bezoek bij een mantelzorggezin. Vader, moeder en vier kinderen, waarvan de jongste zoon van tien, Yonathan, veel zorg nodig heeft. Eigenlijk vinden ze zichzelf geen mantelzorgers, want ze houden van hun zoon en broertje en dus zorg je voor hem, met liefde, met toewijding, anders wil je niet.

  Lees verder
 3. pexels-breakingpic-2923.jpg
  3. Fenneke Fredrikze - Roetman - vierkant
  Door Fenneke Fredrikze op 10 september 2021 om 11:54

  Evaluatie en preventie

  Het zomerreces is ook in het Huis van de stad geëindigd. We zijn vol zonnige energie begonnen en de commissie samenleving gaat deze week van start met haar eerste vergadering.

  Er zijn twee onderwerpen op de agenda:

  1. Evaluatie sportparkmanagement
  2. Voorkomen armoedeverval

  Lees verder