Marcel Companjen

Over Marcel Companjen

Ik ben Marcel Companjen, geboren in 1967 in Goirle. In 1990 ben ik getrouwd met Bianca. Samen hebben we vier kinderen: Jennifer, Marilou, Rutger en Benjamin.

Na mijn studie Nederlands recht ben ik bij de rechtbank Utrecht gaan werken en daar werk ik nu ruim 16 jaar – eerst in de sector bestuursrecht en nu in de sector kanton. Ik houd me hier voornamelijk bezig met het arbeidsrecht en civiele vorderingen.

Vanaf maart 2002 ben ik raadslid in de gemeente Harderwijk en inmiddels ben ik (ook) fractievoorzitter van de fractie van de ChristenUnie. Ik heb zeer bewust gekozen voor de ChristenUnie omdat dat de (enige) partij is waar ik mij als christen thuis voel. Van jongs af aan geloof ik in God en neem ik de Bijbel als richtsnoer voor mijn leven (God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf). Datzelfde vind ik ook terug bij de ChristenUnie. Ik geloof dat wij geroepen zijn om datgene wat Jezus als voorbeeld heeft neergelegd door te geven aan onze naasten – en ik doe dat door in de politiek actief te zijn.

Mijn hobby's zijn hardlopen en (zaal-)voetbal. Daarnaast mag ik graag lezen in de boeken van J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis en Ted Dekker – onder het genot van de betere rockmuziek!


Bijdragen van Marcel aan het weblog

RSS icon linking to RSS overview