Marcel Companjen

icoon verkiezingenMarcel is lijsttrekker voor de
gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart

Over Marcel Companjen

Ik ben Marcel Companjen, geboren in 1967 in Goirle. In 1990 ben ik getrouwd met Bianca. Samen hebben we vier kinderen: Jennifer, Marilou, Rutger en Benjamin.

Na mijn studie Nederlands recht ben ik bij de rechtbank Utrecht gaan werken en daar werk ik nu ruim 16 jaar – eerst in de sector bestuursrecht en nu in de sector kanton. Ik houd me hier voornamelijk bezig met het arbeidsrecht en civiele vorderingen.

Vanaf maart 2002 ben ik raadslid in de gemeente Harderwijk en inmiddels ben ik (ook) fractievoorzitter van de fractie van de ChristenUnie. Ik heb zeer bewust gekozen voor de ChristenUnie omdat dat de (enige) partij is waar ik mij als christen thuis voel. Van jongs af aan geloof ik in God en neem ik de Bijbel als richtsnoer voor mijn leven (God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf). Datzelfde vind ik ook terug bij de ChristenUnie. Ik geloof dat wij geroepen zijn om datgene wat Jezus als voorbeeld heeft neergelegd door te geven aan onze naasten – en ik doe dat door in de politiek actief te zijn.

Mijn hobby's zijn hardlopen en (zaal-)voetbal. Daarnaast mag ik graag lezen in de boeken van J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis en Ted Dekker – onder het genot van de betere rockmuziek!


Bijdragen van Marcel

 1. 01 Marcel Companjen - topfoto.jpg
  01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door Marcel Companjen op 3 februari 2018 19:30

  Misselijk van de politiek ?!

  In lang vervlogen tijden speelde ik in een band (‘More than Conquerors’) en één van de teksten die ik daarvoor had geschreven, bevatte de zinsnede “politiek maakt me ziek”. Heel veel jaren later ben ik zelf de politiek ingegaan  – inmiddels 16 jaar geleden alweer – en ik heb me nooit ziek gevoeld. Natuurlijk waren er ook mindere tijden, maar ziek? - dat niet. De laatste tijd word ik toch een beetje misselijk … en ik zal u uitleggen waarom.

  naar het hele artikel
 2. CJG foto
  01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door Marcel Companjen op 22 januari 2018 19:30

  Op werkbezoek bij het Centrum voor Jeugd en Gezin | De fractie in actie

  Op maandag 22 januari 2018 heeft de fractie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Harderwijk. Kort na de start van het CJG, destijds op initiatief van voormalig minister Rouvoet van de ChristenUnie, hebben wij al  eens een bezoek gebracht om te horen hoe de - toen nog - nieuwe ontwikkelingen vorm kregen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is het goed om te horen dat het CJG nu goed functioneert. 

  naar het hele artikel
 3. CU-Socialmedia logo (zwart).png 01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden, Marcel Companjen op 18 januari 2018 21:51

  ChristenUnie achter visie Vitale Vakantieparken

  Op donderdag 18 januari heeft de ChristenUnie ingestemd met de Structuurvisie Vitale Vakantieparken. Na een lange periode van onduidelijkheid en een halfslachtig beleid is er nu een heldere visie. Hiermee kan binnenkort een van de lastigste dossiers in de geschiedenis van Harderwijk worden gesloten. Dat is goed voor de (al dan niet tijdelijke) bewoners van de vakantieparken en daarmee ook goed voor heel Harderwijk. De stemverklaring die fractievoorzitter Marcel Companjen heeft gegeven, kun je hieronder lezen.

  naar het hele artikel
 4. Vluchtelingenwerk
  CU-Socialmedia logo (zwart).png 01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden, Marcel Companjen op 15 januari 2018 22:30

  Op werkbezoek bij Vluchtelingenwerk | De fractie in actie

  Maandagavond 15 januari heeft de fractie van de ChristenUnie Harderwijk-Hierden een werkbezoek gebracht aan de Stichting Vluchtelingenwerk in Harderwijk. Een korte impressie van fractievoorzitter Marcel Companjen.

  naar het hele artikel
 5. CU-Socialmedia logo (zwart).png 01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden, Marcel Companjen op 6 januari 2018 15:00

  A+ label voor Harderwijk

  Vandaag deed Marcel Companjen voor de 14e keer mee aan de nieuwjaarsduik in Harderwijk. Hij was gehuld in een ludiek t-shirt met een serieuze boodschap. Foto's op de volgende pagina.

  naar het hele artikel
 6. 01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door Marcel Companjen op 3 januari 2018 22:16

  Van 2017 naar 2018 | ChristenUnie – update 2018-1

  Daar zijn we dan: 2018! Het jaar waarin er weer gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Voordat ik een kleine vooruitblik geef, een korte terugblik over 2017.

  naar het hele artikel

Bijdragen van Marcel aan het weblog

RSS icon linking to RSS overview