Marcel Companjen

Over Marcel Companjen

Ik ben Marcel Companjen, geboren in 1967 in Goirle. In 1990 ben ik getrouwd met Bianca. Samen hebben we vier kinderen: Jennifer, Marilou, Rutger en Benjamin.

Sinds 24 mei 2018 mag ik wethouder zijn namens de ChristenUnie in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk.

Na mijn studie Nederlands recht ben ik bij de rechtbank Utrecht gaan werken en daar heb ik ruim 16 jaar gewerkt – eerst in de sector bestuursrecht en daarna in de sector kanton. Ik hield me hier voornamelijk bezig met het arbeidsrecht en civiele vorderingen.

Van maart 2002 tot mei 2018 was ik raadslid in de gemeente Harderwijk. Een groot deel van de tijd mocht ik ook fractievoorzitter zijn van de fractie van de ChristenUnie. Ik heb zeer bewust gekozen voor de ChristenUnie omdat dat de (enige) partij is waar ik mij als christen thuis voel. Van jongs af aan geloof ik in God en neem ik de Bijbel als richtsnoer voor mijn leven (God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf). Datzelfde vind ik ook terug bij de ChristenUnie. Ik geloof dat wij geroepen zijn om datgene wat Jezus als voorbeeld heeft neergelegd door te geven aan onze naasten – en ik doe dat door in de politiek actief te zijn.

Mijn hobby's zijn hardlopen en (zaal-)voetbal. Daarnaast mag ik graag lezen in de boeken van J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis en Ted Dekker – onder het genot van de betere rockmuziek!


Onze kandidaten

  1. Dirk Vreugdenhil, Nijmegen

  "Wij willen opkomen voor mensen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Wij zetten ons in voor behoud van onze natuur en voor betaalbare verduurzaming voor iedereen. We zijn voor onze vrijwilligers geen last op de schouders, maar we geven ze een steuntje in de rug." Twitter

 • 2. Janneke Slingerland, Apeldoorn

  "Eerst moet het luchtruim opnieuw worden ingedeeld, pas daarna kan vliegveld Lelystad open." Twitter

 • 3. Peter van 't Hoog, Ede

  "Ik vind het belangrijk dat de verbinding en saamhorigheid in onze samenleving wordt versterkt."

 • 4. Wouter Kamp, Epe

  "Veel werk draait op de inzet van lokale en regionale ondernemers. Samenhang tussen lokale regelingen, regionaal transport en de arbeidsmarkt is nodig voor een bloeiende werkomgeving."

 • 5. Freek Rebel, Nijkerk

  "Verduurzaming stopt niet bij verandering van houtkachel naar zonnepaneel, maar gaat om langetermijnoplossingen voor mobiliteit, wonen en leefomgeving." Twitter

 • 6. Judith Westerink, Heteren

  "Ik zet me in voor het Gelders landschap, voor landbouw en natuur en een goede relatie tussen boeren en burgers." Twitter

 • 7. Bram van Riezen, Arnhem

  "Ik wil mij als jongere inzetten voor verstandige klimaatmaatregelen. We moeten zuinig zijn op de aarde zodat ook wij als jongeren hier laten goed kunnen leven en werken." Twitter

 • 8. Addy Plieger, Arnhem
  Twitter

Blogs van Marcel

 1. sterretje-001.jpg
  01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
  Door Marcel Companjen op 31 december 2018 om 17:30

  Oudejaarsdag 2018, 17:30 uur – een mooi moment voor een terugblik én een vooruitblik

  2018 was alleszins een memorabel jaar … in het eerste kwartaal waren wij als fractie van de ChristenUnie, samen met onze (toenmalige) wethouder en het bestuur, druk bezig met de verkiezingen van maart 2018. Ik kan u vertellen dat dat een drukke periode was: naast het gewone politieke werk, diende zich telkens de vraag aan hoe wij onze campagne moesten voeren. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze boodschap zo goed mogelijk landt in Harderwijk en Hierden?

  Lees verder