De selfie van Ton van Limbeek (nr. 10)

10 Ton van Limbeek - topfoto
CU-Socialmedia logo (zwart).png
Door Webredactie Harderwijk-Hierden op 8 januari 2018 om 22:00

De selfie van Ton van Limbeek (nr. 10)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Het spits wordt afgebeten door Ton van Limbeek, kandidaat nr. 10 en op dit moment gemeenteraadslid.

Wie is Ton van Limbeek?

Ik ben 68 jaar oud, getrouwd met Marianne die les geeft op een christelijke basisschool. Ik heb 4 kinderen van wie er 3 getrouwd zijn en 5 kleinkinderen. Ik ben Christelijk Gereformeerd en woon sinds 1987 in Harderwijk; ik heb in Rotterdam, Rijswijk en Alphen aan den Rijn gewoond. Ik heb gewerkt bij de Sociale VerzekeringsBank (SVB), ben beroeps officier KL geweest en heb een aantal jaren les gegeven op het christelijke College Nassau Veluwe (CCNV) als docent klassieke talen.

Antwoorden op elf andere vragen zie je hieronder.

1.Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

Het mag stevig zijn, als het maar eerlijk is. Dit geldt voor mij op het veld, maar ook in de politiek: doen wat je beloofd hebt, belofte maakt schuld, geen nonsens verhalen of smoesjes verzinnen, maar zeggen wat je ergens van vindt. Ik mag dit nu doen als raadslid.

 2. Wat wil je worden als je groot bent?

Als ik onder "groot" volwassen moet verstaan, dan kan ik tevreden zijn met wat ik geworden ben (beroepsmatig), de andere betekenis van groot is voor mij niet interessant: ik mag graag nederig zijn, dienend.

3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

In de politiek is de Bijbel voor mij het richtsnoer, kun je je in je doen en laten verantwoorden voor God? Wanneer je dat kunt kun je dienstbaar zijn voor je medemens en wat betekenen voor de Harderwijkse samenleving. Aandacht voor ouderen, ik zit in het dagelijks bestuur van de PCOB, de Protestant Christelijke Ouderen Bond, afdeling Harderwijk/Hierden.

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Trots kan ik zijn op onze stad, denkend aan de stationsomgeving en het Waterfront.

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Een perfecte pizza heb ik nog niet gevonden, omdat ik nog niet alle varianten heb geprobeerd en er nog vele zal moeten keuren.

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Ik speel geen muzieknummers op mijn telefoon, de telefoon die ik heb is hiervoor niet geschikt. Ik heb ook niet bijgehouden welk nummer ik het meest heb afgespeeld op cd of platenspeler. Een paar favoriete nummers van mij zullen misschien de jongeren niets zeggen, toch doe ik enkele suggesties, dan hoor je ook eens iets goeds: Jefferson Airplane en Rolling Stones of the Who. Een mooi nummer is bijvoorbeeld "God only knows" van the Beach Boys. Ik noem nog 2 instrumentale nummers: Take Five van Dave Brubeck (jazz) en the Orange blossom special van the Spotnicks. Dit laatste nummer was een hit uit de zestiger jaren van een Zweedse groep als eerbetoon aan een legendarische stoomtrein, hetgeen mij brengt bij een hobby van mij, namelijk modelbouw.

7. Waarvan word jij enthousiast?

Ik word (gematigd) enthousiast als ik een sportieve wedstrijd zie of mag leiden.

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Deze vind ik wat lastig, de Bijbel is een uniek boek met mooie psalmen (116 en 12 bijvoorbeeld). Als tekst noem ik Jesaja 55, de uitnodiging tot het heil des Heeren voor allen, terwijl Israel zo'n weerspannig volk is, blijft Hij dit volk getrouw. Vanuit die zekerheid dat Jezus ook voor mijn zonden is gestorven mag ik leven en iedere dag met vallen en opstaan invulling geven aan het tweede gebod dat Jezus ons gaf ("Heb uw naaste lief als uzelf"). Ik zou willen zien dat wij in Harderwijk dit allemaal zouden doen.

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Dienstbaar zijn voor de medemens en de Harderwijkse samenleving.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Zoals hiervoor al genoemd, modelbouw. Dit weten niet veel mensen. Wel dat ik in mijn jonge jaren niet onverdienstelijk heb gevoetbald, tot schrik van tegenstanders, en nu nog steeds de velden (on)veilig maken als KNVB scheidsrechter.

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Hier kom ik even terug op vraag 8. Vanuit de zekerheid dat Jezus ook voor mijn zonden is gestorven mag ik leven en iedere dag met vallen en opstaan invulling geven aan het tweede gebod dat Jezus ons gaf ("Heb uw naaste lief als uzelf").

Ik zou willen zien dat wij in Harderwijk dit allemaal zouden doen. Veel problemen zouden dan uit de Harderwijker wereld zijn.

Ton van Limbeek

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,