Op werkbezoek bij het Centrum voor Jeugd en Gezin | De fractie in actie

CJG foto
01 Marcel Companjen - vierkant.jpg
Door Marcel Companjen op 22 januari 2018 19:30

Op werkbezoek bij het Centrum voor Jeugd en Gezin | De fractie in actie

Op maandag 22 januari 2018 heeft de fractie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Harderwijk. Kort na de start van het CJG, destijds op initiatief van voormalig minister Rouvoet van de ChristenUnie, hebben wij al  eens een bezoek gebracht om te horen hoe de - toen nog - nieuwe ontwikkelingen vorm kregen. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is het goed om te horen dat het CJG nu goed functioneert. 

Er zijn goede afspraken met de gemeente Harderwijk gemaakt en de kern- en ketenpartners hebben korte lijntjes en weten elkaar goed te vinden. Ook is het goed om te horen dat het CJG laagdrempelig is en dat mensen de weg naar het CJG kennen.

Eén van de problemen waar we met elkaar over gesproken hebben is het aantal (v)echtscheidingen en de rol die het CJG daarin kan spelen. De filmpjes die we daarover hebben gezien, waarin kinderen aan het woord worden gelaten, waren hartverscheurend. En dan is het goed dat het CJG er is - om mensen die daaraan behoefte te hebben, verder op weg te helpen.

Grote complimenten aan de medewerkers daar. Op onze steun kunnen jullie blijven rekenen!

Marcel Companjen,
fractievoorzitter ChristenUnie

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , ,