Mijn belevenissen tijdens een KRIJTnights: betrapt door de politie

politie @CU21mrt
gemaskerd
Door Jennifer Companjen op 9 februari 2018 00:30

Mijn belevenissen tijdens een KRIJTnights: betrapt door de politie

Omdat de eerste KRIJTnight vooral opging aan het opnemen van de promovideo, kon een tweede KRIJTnight niet uitblijven. Er waren al wat reacties op Facebook en dat smaakte naar meer. De doelwitten lagen deze nacht in Hierden, Frankrijk, Tweelingstad, Stadsdennen en Stadsweiden. Best spannend: goed in de gaten houden of je niet ontdekt wordt: snel de auto uit, mal en spuitbus uit de auto pakken, mal neerleggen en krijten maar, snel nog een foto nemen, alles weer in auto en maken dat je weg komt. Natuurlijk wilden we niet herkend worden. Maar er wonen blijkbaar goed oplettende mensen in Hierden en Harderwijk...

Op deze bewuste avond zijn we de auto ingestapt en hebben Harderwijk en Hierden voorzien van flink wat #CU21mrt-tags. Met z’n viertjes de auto in. Achterin de kofferbak lagen de mallen en de krijtspray klaar. Iedereen natuurlijk in donkere kleding en met mutsen en sjaals om onherkenbaar te zijn voor nieuwsgierige standsgenoten, want de afzender moest voorlopig nog geheim blijven. Overal waar we kwamen ging het heel soepel: oa bij de Spar in Hierden, de Coop in Frankrijk, de winkelcentra Tweelingstad en Stadsdennen. Het was steeds een geoliede machine: auto uit, actie, foto en weer auto in. Alles ging volgens plan.

Op naar Stadsweiden. We hadden bij het winkelcentrum al wat #CU21mrt-tags geplaatst en wilden er nog één plaatsen bij de Roef. Een van ons loopt voorop om te kijken of de kust veilig is. Voor hij iets kan zeggen komen er twee agenten aan rennen. We worden gevraagd onze spullen neer te leggen en te blijven staan. 'De personen zijn staande gehouden', horen we ze in hun portofoon zeggen. Er zijn een aantal telefoontjes binnengekomen bij de politie waarin gesproken wordt over grafitti. Natuurlijk moesten we ons eerst identificeren. De agenten vroegen ons wat we aan het doen zijn en bekeken onze mallen en spuitbussen. Toen we uitgelegd hadden dat we bezig waren met een verrassingscampagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en natuurlijk geen verf, maar gemakkelijk verwijderbare krijtspray gebruikten, was alles in orde, wensten ze ons succes en vertrokken ze weer.

Voor die nacht hebben we het er maar bij gelaten en zijn naar huis gegaan. Wel goed om te weten dat er oplettende burgers zijn en dat de politie zulke meldingen serieus neemt. Ze konden natuurlijk niet weten dat dit een ludieke campagnestunt van de ChristenUnie was! 

See You 21 maart!

 

Jennifer Companjen
kandidaat-raadslid (nr. 17) en lid van de campagnecommissie

 

PS voor alle volgende KRIJTnights hebben we de politie even gebeld, zodat ze niet weer voor een beetje stoepkrijt zouden moeten uitrukken.

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,