Nieuws

 1. 06 Esther Maas - topfoto.jpg
  06 Esther Maas-van den Hazel - vierkant.jpg
  Door Esther Maas-van den Hazel op 21 februari 2018 10:14

  De top 3 van Esther Maas

  "Vorig jaar in januari ging in ons gezin het roer om. Sindsdien probeer ik ons huishouden zo ´afval-loos´ mogelijk te runnen en te kiezen voor duurzame (bij voorkeur gebruikt of ´pre-owened´) en lokale producten. (...) Vandaar dat ik mij verwant voel en geposeerd sta op de foto met de ´gerecyclede´ Leeuw in het Hortuspark".

  Wij vroegen Esther Maas wat zij belangrijk vindt voor de toekomst van Harderwijk en Hierden. Zij koos voor de thema's duurzaamheid, veilige en betrokken samenleving en het bloeien en bruisen van de stad.

  Hieronder de bijdrage van Esther.

  lees verder...
 2. 04 Bart Jonkman - topfoto.jpg
  CU-Socialmedia logo (zwart).png 04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden, Bart Jonkman op 19 februari 2018 15:00

  De selfie van Bart Jonkman (nr. 4)

  De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

  Nummer 4 op onze lijst is geen onbekende: Bart Jonkman is al 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie.

  Wie is Bart Jonkman?

  Ik ben Bart Jonkman, 39 jaar en geboren en getogen Harderwijker. Met mijn twee kinderen woon ik in het leuke Stadsweiden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jeugdbeschermer. Verder sport ik regelmatig, lees ik veel en luister ik graag muziek. Ik vind het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn en stel mij daarom weer voor vier jaar verkiesbaar in de lokale politiek.

  Hieronder beantwoordt Bart nog elf vragen.

  lees verder...
 3. 07 Marcel Heldoorn - topfoto.jpg
  07 Marcel Heldoorn - vierkant.jpg
  Door Marcel Heldoorn op 15 februari 2018 11:15

  Naar het paradijs?

  Op de foto hieronder herkent u op de achtergrond waarschijnlijk meteen Walhalla, de beachclub op het Strandeiland van onze mooie stad. De naam Walhalla is vast niet zonder reden gekozen. Het is er namelijk heerlijk toeven. Dat het in de Noorse mythologie een hemel was exclusief voor gesneuvelden in de strijd vergeten we nu maar even.

  lees verder...
 4. CU21mrt Valentijnsdag hart
  CU-Socialmedia logo (zwart).png
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden op 14 februari 2018 00:00

  Wij zijn verliefd op Hierden en Harderwijk!

  Vandaag is het Valentijnsdag. Misschien kom je er vandaag achter dat je een geheime aanbidder hebt. Wij spreken ons vandaag heel duidelijk uit:

  De ChristenUnie is verliefd op Harderwijk & Hierden!

  Verder voor een andere foto...

  lees verder...
 5. 05 Ilonka Donker - topfoto.jpg
  CU-Socialmedia logo (zwart).png 05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden, Ilonka Donker-Jak op 12 februari 2018 10:00

  De selfie van Ilonka Donker-Jak (nr. 5)

  De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

  Nummer 5 op onze lijst is geen onbekende: Ilonka Donker-Jak is al 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie.

  Wie is Ilonka Donker?

  Leuk om mijzelf aan u te mogen voorstellen! Ik ben Ilonka Donker, 47 jaar en zeer gelukkig getrouwd met Ruud. Wij hebben drie kinderen die hard aan het studeren zijn. In het dagelijks leven ben ik Teamleider op het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet. Voordat ik ging werken in het onderwijs heb ik een tijdje in het bedrijfsleven gewerkt, heel boeiend, maar ik heb echt hart voor pubers! Al snel ben ik mij gaan omscholen en van het een komt dan het ander. Al 18 jaar wonen wij met zeer veel plezier in Harderwijk. Een mooie, gezellige stad met een hoog ‘ons kent ons’ gehalte. In mijn vrije tijd houd ik ervan om gezellig met mijn gezin en vrienden op te trekken, lekker te eten, goede boeken te lezen en mooie films te kijken. Hardlopen heb ik maar even niet meer bij mijn hobby’s gezet, want de laatste 1,5 jaar is dat er niet meer van gekomen….

  Hieronder beantwoordt Ilonka nog 11 andere vragen.

  lees verder...
 6. politie @CU21mrt
  gemaskerd
  Door Jennifer Companjen op 9 februari 2018 00:30

  Mijn belevenissen tijdens een KRIJTnights: betrapt door de politie

  Omdat de eerste KRIJTnight vooral opging aan het opnemen van de promovideo, kon een tweede KRIJTnight niet uitblijven. Er waren al wat reacties op Facebook en dat smaakte naar meer. De doelwitten lagen deze nacht in Hierden, Frankrijk, Tweelingstad, Stadsdennen en Stadsweiden. Best spannend: goed in de gaten houden of je niet ontdekt wordt: snel de auto uit, mal en spuitbus uit de auto pakken, mal neerleggen en krijten maar, snel nog een foto nemen, alles weer in auto en maken dat je weg komt. Natuurlijk wilden we niet herkend worden. Maar er wonen blijkbaar goed oplettende mensen in Hierden en Harderwijk...

  lees verder...
 7. 08 Fenneke Fredrikze - topfoto.jpg
  08 Fenneke Fredrikze - vierkant.jpg
  Door Fenneke Fredrikze op 8 februari 2018 10:00

  Wat wil ik voor de stad Harderwijk?

  Of ik iets wilde schrijven wat ik belangrijk vind voor Harderwijk en Hierden.

  Hmm, in eerste instantie niet zo’n moeilijke vraag. Maar toen ik ging zitten om dit op te schrijven viel het toch niet mee. Natuurlijk ik weet best wat belangrijk is. Wat voor mij belangrijk is, is waarschijnlijk voor iedereen belangrijk. Veiligheid, toegankelijkheid, schone lucht, mogelijkheid tot bewegen en gezond eten. Goede zorg en welzijn, goede jeugdzorg…. Maar is dit nu waar het om gaat? Is dit waar het ten diepste om gaat? Onderscheid ik mijzelf en de ChristenUnie hier van veel andere partijen?

  lees verder...
 8. logo op straat topfoto
  CU-Socialmedia logo (zwart).png
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden op 7 februari 2018 13:00

  Verrassingscampagne #CU21mrt door ChristenUnie

  Misschien bent u ze de afgelopen periode wel tegengekomen bij het boodschappen doen of toen u de kinderen naar school bracht: gekrijtte logo's met #CU21mrt? 
  In de lokale media en politiek werd gespeculeerd wie er achter deze campagne zou zitten.

  Vandaag kwam de aap uit de mouw, toen de volgende video verspreid werd.

  lees verder...
 9. Damesfiets bij Strand Horst
  09 Annerieke Pruim-Kisjes - vierkant.jpg
  Door Annerieke Pruim op 6 februari 2018 08:49

  Op de fiets

  Als het even kan doe ik in Harderwijk alles op de fiets. Niet alleen omdat ik niet altijd een auto voor de deur heb, maar vooral om lekker buiten te zijn. En het is vaak nog gewoon sneller ook. Ik vind al die vrijliggende fietspaden in Harderwijk dan ook heerlijk. Maar er blijven van die aandachtspunten die je als fietser tegenkomt. De zichtbaarheid van fietsers bij rotondes bijvoorbeeld, of bepaalde kruisingen in de stad. Daar zitten nog wel winstpunten in voor de toekomst.

  lees verder...
 10. Voor het gemeentehuis
  CU-Socialmedia logo (zwart).png
  Door ChristenUnie Harderwijk-Hierden op 5 februari 2018 13:37

  Voor het echie: kandidatenlijst officieel ingediend

  Vanmiddag heeft bestuurslid Marcel Heldoorn de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel ingediend op het gemeentehuis.

  Hieronder de actiefoto's

  lees verder...
RSS icon linking to RSS overview

...voor de bloei van de stad...

Kandidatenlijst GR2018 vastgesteld14 november Op 13 november heeft de ledenvergadering het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. lees verder

Mantelzorgers in het zonnetje

bloemetje10 november Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is. Op de jaarlijkse 'Dag van de Mantelzorg' staan de mantelzorgers centraal. lees verder

Wethouder Pieter Teeninga komt na verkiezingen niet terug

CU-Socialmediafoto.jpg23 oktober Een goed zittend colbert “Het werk van wethouder heb ik van vanaf de eerste dag met ontzettend veel plezier gedaan en past mij als een goed zittend colbert“, zegt Pieter Teeninga. “Toch, alles ... lees verder