Naar het paradijs?

07 Marcel Heldoorn - topfoto.jpg
2. Marcel Heldoorn - vierkant
Door Marcel Heldoorn op 15 februari 2018 om 11:15

Naar het paradijs?

Op de foto hieronder herkent u op de achtergrond waarschijnlijk meteen Walhalla, de beachclub op het Strandeiland van onze mooie stad. De naam Walhalla is vast niet zonder reden gekozen. Het is er namelijk heerlijk toeven. Dat het in de Noorse mythologie een hemel was exclusief voor gesneuvelden in de strijd vergeten we nu maar even.

Het strandeiland is een van mijn favoriete plekken in Harderwijk. Het is voor mij een heel goed voorbeeld van hoe iets eenvoudigs—wat is een eiland meer dan een grote bult zand?—veel kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van de Harderwijkers en de vele toeristen die onze mooie stad ieder jaar bezoeken.

Een veelzijdige plek: je kunt er genieten van zon en strand, wandelen naar het puntje van de strekdam of verpozen in de horeca. Maar daar houdt het niet op, want je kunt er ook gegrepen worden door prachtige beeldende kunst: het Hanzebaken en de Krokodil zijn er te vinden. Kortom, voor elk wat wils.

Maar het mooiste heb ik nog niet genoemd. Ik word altijd als ik er ben weer heel blij van de indrukwekkende weidsheid van het Wolderwijd. Dat is het mooiste kunstwerk van allemaal. Afhankelijk van de tijd van de dag en de hoeveelheid zonneschijn en blauwe lucht, aan- of afwezigheid van wolken, wind en neerslag veranderen de kleuren en de uitstraling totaal. Iedere dag ziet het er weer anders uit.
Is u dat wel eens opgevallen?

De laatste keer dat ik met fijn gezelschap bij ondergaande zon zat te genieten van het uitzicht bedacht ik ineens: "veel beter dan dit kan het niet worden"—over kwaliteit van leven gesproken!

Als toekomstig raadslid van de ChristenUnie wil ik kwaliteit van leven graag als uitgangspunt nemen voor alles wat we in Harderwijk en Hierden bouwen, doen en beslissen.

Marcel Heldoorn

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , ,