De selfie van Jos Aikema (nr. 3)

03 Jos Aikema - topfoto.jpg
CU-Socialmedia logo (zwart).png 03 Jos Aikema - vierkant.jpg
Door Webredactie Harderwijk-Hierden, Jos Aikema op 25 februari 2018 om 22:07

De selfie van Jos Aikema (nr. 3)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor. We zijn inmiddels aangekomen bij de top 3.

Op nummer 3 staat Jos Aikema, sinds 2007 raadslid voor de ChristenUnie.

Wie is Jos Aikema?

Ik ben Jos Aikema en woon sinds 2001 in Harderwijk en ben vanaf 2007 actief in de gemeenteraad in Harderwijk. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon in de wijk Drielanden. In het dagelijkse leven ben ik software developer en scrum master en vind ik het leuk om iets te maken waar iemand echt iets aan heeft. Het is inspirerend om waarde te kunnen toevoegen door middel van software. Ook mijn jeugd heb ik doorgebracht in Harderwijk en tussendoor heb ik een aantal jaren gewoond in Enschede en Amsterdam/Diemen. Harderwijk was weer echt thuiskomen en ik blijf Harderwijk een erg prettige stad vinden om te wonen. Mooi centraal gelegen in Nederland en voldoende mogelijkheden om te recreëren aan strand, in het bos en op de hei.

Naast mijn dagelijkse werk, mijn werk als gemeenteraadslid en mijn gezin vind ik het leuk om te koken, te bakken, hard te lopen of een boek te lezen.

Hieronder beantwoordt Jos nog elf vragen.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

Ik ben lid van de ChristenUnie omdat ik het belangrijk vind om vanuit een open Bijbel het beste te zoeken voor Harderwijk. Maar daarin veel aandacht voor de mensen in de samenleving die hulp nodig hebben, zorgen voor een duurzame stad/wereld zodat we deze met een gerust hart kunnen overdragen aan onze kinderen en ook zorgen voor een solide financieel beleid waarbij we zorgen dat we het gemeenschapsgeld op een doordachte wijze uitgeven om zo te komen tot de bloei van de stad.

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Ouder dan ik nu ben. 

3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Zie ook vraag 1. Belangrijkste punt hierin is er voor te zorgen dat iedereen meetelt en dat er aandacht en hulp is voor een ieder die dat nodig heeft.

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Dat we aan de ene kant een ondernemende stad zijn waar erg veel gebeurd en aan de andere kant een stad zijn waar we aandacht voor elkaar kunnen hebben omdat het eigenlijk nog gewoon een dorp is.

 5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

Multicultureel.

 6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Gezien het feit dat ik meer dan 2900 verschillende nummers heb geluisterd, heb ik niet een favoriet. Ik luister graag naar verschillende muziekstijlen.

7. Waarvan word jij enthousiast?

Van nieuwe dingen maken of ontdekken.

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Filippenzen 2:3&4 - "Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf. Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander."

Dit is voor mij toch wel één van de basisprincipes van een lid van de gemeenteraad. Neem alle besluiten met daarbij de belangen van anderen voor ogen en handel nooit vanuit eigen belang.

 9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

God is de inspiratiebron in mijn leven. Hij geeft doel aan mijn leven en ik vertrouw op Zijn plan met een ieder van ons. Hij heeft ons geluk voor ogen, niet ons ongeluk.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Ik vind het heerlijk om taarten te bakken. Leuk om na te denken over smaken en structuren en die te combineren tot een lekkere taart. 

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Een stad die bloeit. Bloeit in omzien naar elkaar, bloeit in verenigingsleven, bloeit in toerisme, bloeit in alles. Waar het prima vertoeven en een ieder zich thuis voelt. Toerist, vreemdeling of inwoner.

Jos Aikema

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , , ,