Kamervragen over overlast A28 na werkbezoek ChristenUnie-kamerlid

20180312 - werkbezoek Stieneke van der Graaf - A28
CU-Socialmedia logo (zwart).png
Door Webredactie Harderwijk-Hierden op 10 maart 2018 om 16:00

Kamervragen over overlast A28 na werkbezoek ChristenUnie-kamerlid

Afgelopen zaterdag ging ChristenUnie-kamerlid Stieneke van der Graaf in gesprek met omwonenden van de A28 in Harderwijk. De bewoners ervaren al jaren overlast van geluid en fijnstof. De slechte staat van de geluidswal draagt daar zeker niet aan bij.

Een kant en klare oplossing voor de overlast had ChristenUnie Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf niet. Maar tijdens een bezoek aan Harderwijk belooft ze de problemen aan te kaarten in Den Haag. 

Foto van een artikel van De Stentor over het werkbezoek van kamerlid Stieneke van der Graaf aan HarderwijkDe Stentor heeft een mooi verslag geschreven. In het verslag hieronder zijn enkele citaten hieruit opgenomen.

"Het is echt heftig", zegt buurtbewoner Ad Verschoor. "Het geluid, maar ook het fijnstof. Je kunt het roet hier zo van de gevels poetsen."

ChristenUnie-kamerlid Stieneke van der Graaf is uitgenodigd door de plaatselijke ChristenUnie, inclusief milieuwethouder Pieter Teeninga, om een kijkje te nemen bij de geluidswal ter plekke om in gesprek te gaan met een dozijn buurtbewoners. Zij ageren al jarenlang tegen de verkeersherrie, die hun woonplezier in de wijk Tweelingstad vergalt. Het dertig jaar oude ijzeren geluidsscherm is oud, poreus en te laag. 

"Sinds je hier 130 mag rijden, is het geluid alleen maar toegenomen", voegt buurvrouw Marion Schakel toe. "Relaxt in de tuin zitten is er niet bij." 

Uit onderzoek blijkt dat herrie ter plekke boven de norm ligt. Een jaar lang hingen op drie plekken langs de A28 in Harderwijk microfoons om het geluidsniveau te meten. 

In Harderwijk is volgens  Marion Schakel op hele korte termijn veel winst te halen zonder dat het ook maar een cent kost."Verlaag de maximumsnelheid op de snelweg ter hoogte van de stad naar 100 kilometer. Dat gebeurt toch ook al in steden als Zwolle en Amersfoort? Moet je zien hoeveel dat scheelt." 

Kamervragen

Stieneke van der Graaf gaat vragen stellen aan de minister. "In het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) is een onderzoek opgenomen over de A28. Onder meer over hoe het kan dat deze verkeersader zo aan het dichtslibben is en wat er aan te doen is. Ik wil van de minister weten of in dat onderzoek ook de geluidswallen worden meegenomen."

Lees het hele artikel op de site van De Stentor

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , , , , ,