Groen licht voor nieuw groen zwembad in Harderwijk

Zwembad.jpg
04 Bart Jonkman - vierkant.jpg CU-Socialmedia logo (zwart).png
Door Bart Jonkman, Webredactie Harderwijk-Hierden op 15 februari 2019 om 12:00

Groen licht voor nieuw groen zwembad in Harderwijk

Gisteravond heeft de gemeenteraad groen licht gegeven om een nieuw duurzaam zwembad te bouwen in Harderwijk. Bart Jonkman diende met succes een motie in voor voldoende ruimte en tijd voor medisch-therapeutisch zwemmen en doelgroepen. Ook een motie dat de prijs van een toegangskaartje niet duurder mag worden werd aangenomen.

Hierna leest u meer over de besluiten van raad over het zwembad..

De belangrijkste besluiten

Uitwerking nieuwbouw

De raad besloot tot het uitwerken van de nieuwbouw voor zwembad de Sypel: inclusief ruimte voor medisch-therapeutisch zwemmen, FUN elementen en de mogelijkheid voor regionale wedstrijden.

Energieneutraal zwembad

De nieuwbouw van het zwembad moet volledig energieneutraal, oftewel “nul op de meter”, gerealiseerd worden.

Toegangsprijzen 

De huidige toegangsprijzen worden niet verhoogd (behalve met inflatiecorrectie). Dit was een motie van CDA, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, SGP, D66 en Gemeentebelang. Twee partijen, Harderwijk Anders en de VVD, waren hier tegen.

Wachtlijsten zwemlessen

De raad vond ook dat er z.s.m. een plan moet komen om de wachtlijst voor zwemlessen terug te brengen naar maximaal 3 maanden. Dit was een motie van CDA, ChristenUnie, GroenLinks, D66, PvdA en Gemeentebelang. Alleen Harderwijk Anders stemde hier tegen.

Meer ruimte voor doelgroepen

Wethouder Marcel Companjen werd gevraagd om nog eens te kijken of de grootte van het zogenaamde doelgroepenbad voldoet aan de huidige en verwachte toenemende behoefte. Daarbij moet hij bijzonder kijken naar medisch-therapeutisch zwemmen. Dit was een motie van Bart Jonkman van de Christenunie en CDA, D66 en SGP. Alleen Harderwijk Anders en de VVD stemden tegen.

Deel dit bericht