Pak knelpunten rond het Crescentpark samen met de buurt aan!

Crescentpark-Drielanden-Harderwijk.jpg
4. Annerieke Kisjes - vierkant 2. Marcel Heldoorn - vierkant
Door Annerieke Kisjes, Marcel Heldoorn op 2 september 2020 om 14:50

Pak knelpunten rond het Crescentpark samen met de buurt aan!

Heel Harderwijk geniet van het mooie Crescentpark. Het park voorziet duidelijk in een behoefte. En toch is niet iedereen alleen maar positief. Afgelopen zomer heeft de ChristenUnie-fractie een aantal signalen ontvangen uit de buurt en ook zelf geconstateerd dat er een aantal knelpunten liggen die opgelost moeten worden om het Crescentpark mooi en toegankelijk te houden voor iedereen.

Annerieke Kisjes stelde daarom een aantal vragen aan het college. Lees hieronder meer.

De aantrekkingskracht van het park is groot vanwege de combinatie van water, speelgelegenheid, een wandelpad, de nieuwe pumpbaan en het hondenstrand. We zijn terecht trots op deze mooie locatie waar afgelopen zomer vooral veel kinderen van de vakantie konden genieten.

Ervaren knelpunten 

In gesprekken met omwonenden en uit eigen ervaringen komen er, naast heel veel positieve verhalen, ook wel wat knelpunten naar boven. Zo hebben we gehoord van kinderen en fietsers die omver gelopen worden door loslopende honden buiten het deel waar dat is toegestaan. Bij drukte is er regelmatig zoveel afval dat de prullenbakken uitpuilen. Omwonenden vertelden dat er recent zelfs auto’s in het park reden om partytenten uit te laden voor een feestje. Ook horden we dat omwonenden op sommige momenten last van parkeerproblemen of geluidsoverlast ervaren.

Wat vind de ChristenUnie?

Een prachtig park als dit moeten we koesteren en toegankelijk houden voor alle inwoners van Harderwijk. Drukte heeft invloed op de omgeving en dus de omwonenden. Overlast  moet natuurlijk zo veel mogelijk beperkt worden.

Wat willen we?

  • De knelpunten en de ervaren overlast moet goed in beeld komen.
  • De gemeente moet actief bij de omwonenden mogelijke knelpunten inventariseren. Zo zorg je er voor dat ook zaken die nog niet genoemd zijn boven water komen.
  • De knelpunten moeten samen met de buurt opgelost worden.

Welke vragen heeft de ChristenUnie gesteld?

  1. Zijn de genoemde knelpunten (parkeren, honden, geluidsoverlast, afval, enz) bij het college bekend?
  2. Wat doen het college om deze knelpunten op te lossen?
  3. Is het college bereid om bij de omwonenden te inventariseren of er nog andere knelpunten zijn rondom het gebruik van het Cresentpark en de omgeving in de afgelopen periode en samen met hen te zoeken naar mogelijke oplossingen?
  4. Wilt u de raad over dit proces op de hoogte houden?

Annerieke Kisjes, fractievertegenwoordiger
Marcel Heldoorn, raadslid

Bijlagen

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , , , ,