Toegankelijke gemeente: iedereen doet mee

inclusion-2731340_1920.png
4. Annerieke Kisjes - vierkant
Door Annerieke Kisjes op 3 juli 2021 om 12:03

Toegankelijke gemeente: iedereen doet mee

Harderwijk is door naar de halve finale van de verkiezing voor Meest Toegankelijke Gemeente. Dat is een mooie opsteker! Want meedoen moet voor iedereen mogelijk zijn. In de commissie Ruimte letten we daarom op fysieke toegang. Zoals bij het nieuwe hondenbeleid waar we onlangs over spraken. De hondenrennen moeten goed bereikbaar zijn. Ook mensen met een rollator of rolstoel moeten het hek kunnen openen.

Het gaat echter om meer. Ook informatie van de gemeente moet bereikbaar en te begrijpen zijn. Voor dove mensen kan online een afspraak maken met de gemeente makkelijk zijn en mensen met dyslexie moeten kunnen bellen voor een afspraak. Niemand mag buitengesloten worden, door welke beperking dan ook. Iedereen doet mee. Daar maken we ons als ChristenUnie hard voor.

Stemt u mee?
Op dit moment zijn nog twaalf steden in de race om de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Stemt u Harderwijk door naar de volgende ronde? Stem hier voor Harderwijk als Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Stemmen kan tot 29 augustus a.s.

Deel dit bericht

Labels: , , , ,