Kwijtschelding publieke schulden voor slachtoffers toeslagenaffaire

family-1866868_1280.jpg
04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
Door Bart Jonkman op 12 juli 2021 om 20:30

Kwijtschelding publieke schulden voor slachtoffers toeslagenaffaire

Vandaag maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk bekend dat zij gezinnen die door de toeslagenaffaire zijn getroffen hun publieke schulden kwijt zal schelden. De ChristenUnie vindt dit een passend en daadkrachtig antwoord op de door haar tijdens de vergadering van 18 maart 2021 ingediende motie om deze gezinnen te ondersteunen. 

Inmiddels is bekend dat het om 75 gezinnen in Harderwijk en Hierden gaat, maar dit kunnen er nog meer worden. De ChristenUnie is blij te lezen dat deze gezinnen door Stimenz psychosociale ondersteuning krijgen geboden, maar nu ook daadwerkelijk van hun publieke schulden verlost zullen worden. "Een ander antwoord dan deze is eigenlijk niet mogelijk", aldus Bart Jonkman, de indiener van de motie destijds. "Wanneer de overheid zulke ernstige fouten begaat kan er niets anders worden gedaan dan zelf de schuld te dragen en dit nooit meer te laten gebeuren."

Deel dit bericht

Labels: , ,