Pakketwanden voor bewoners binnenstad

pexels-shvets-production-7203851.jpg
05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
Door Ilonka Donker-Jak op 15 juli 2021 om 10:25

Pakketwanden voor bewoners binnenstad

In aangenomen een motie, ingediend tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 juli samen met GroenLinks en D66, vraagt de ChristenUnie het college om alternatieven te onderzoeken voor het laden en lossen in de binnenstad. Bewoners van de binnenstad hebben aandacht gevraagd voor de overlast van geluid, uitstoot en onveilige situaties rondom het laden en lossen in de binnestad. 

De provincie Gelderland gaat samen met Harderwijk een routekaart ontwikkelen om zero emissie voor de Harderwijkse binnenstad te realiseren. Dit is een langdurig proces. Om de bewoners in de binnenstad op korte termijn tegemoet te komen heeft raadslid Ilonka Donker het college verzocht om op korte termijn pakketwanden bij de binnenstad te plaatsen. Daarmee verwacht ze dat de overlast in de binnenstad merkbaar zal afnemen. Op deze manier maken we de binnenstad al een stukje veiliger en duurzaamer.

In de motie is het college gevraagd: 

  1. Te onderzoeken wat de mogelijke scenario's zijn om pakketwanden te plaatsen, waardoor laden en lossen op een verantwoordelijke, veilige en duurzame manier kan plaatsvinden, zodat de overlast van koeriers en bestelbusjes in de binnenstad sterk wordt verminderd.
  2. Bewoners, ondernemers en vervoerders in dit onderzoek te betrekken richting een mogelijk plan van aanpak. 
  3. Uiterlijk in januari 2022 aan de raad een voorstel te presenteren inclusief een kostenbegroting.

Lees hier ook over in de Harderwijker Courant

Labels: , , , ,