Praat mee over de kerkenvisie

header_kerkenvisie
1. Mirjam Driest - Wijnholds - vierkant
Door Mirjam Driest-Wijnholds op 23 september 2022 om 15:35

Praat mee over de kerkenvisie

In Harderwijk wordt een kerkenvisie opgesteld. Voor het opstellen van deze visie gaat de gemeente in gesprek met de kerken, inwoners en erfgoedorganisaties om te praten over het duurzaam behoud van deze beeldbepalende gebouwen voor Harderwijk en Hierden. Want de kerken zijn niet alleen plaatsen van geloof en hoop, maar ook kenmerkende gebouwen in onze gemeente.

PlantagekerkDe ChristenUnie heeft al jaren gepleit voor het opstellen van zo’n visie. De afgelopen jaren zijn er diverse kerken in Harderwijk uit ons straatbeeld verdwenen. Maar er zijn ook kerken die hun deuren juist vaker openen, voor iedereen in de buurt. Het is dus goed om met elkaar na te denken over de vraag hoe we kerken, naast de religieuze functie, nog meer kunnen gebruiken. Ook is het belangrijk om tijdig na te denken over de vraag op welke wijze we een kerkgebouw een passende nieuwe invulling kunnen geven als deze leeg komt te staan.

 Praat mee

Via het online stadgesprek kunt u uw ideeën en mening over passende nieuwe en nevenfuncties van kerken in Harderwijk geven. De resultaten worden meegenomen in de kerkenvisie van Harderwijk.

Labels: , , , ,