Berichten over maatwerkwoningen

 1. Gebrek aan woningen belemmert doorstroming bij beschermd wonen.jpg
  CU-Socialmedia logo (zwart).png
  Door Webredactie Harderwijk-Hierden op 25 mei 2022

  Gebrek aan woningen belemmert doorstroming bij beschermd wonen

  Afgelopen donderdag is de ChristenUnie op bezoek geweest bij de ontmoetingsdag Maatschappelijke zorg Noord-Veluwe. Vele zorg- en welzijnsorganisaties en andere belangstellenden waren aanwezig en naast diverse kraampjes werden er workshops georganiseerd waar informatie werd gegeven. De organisaties zijn hard aan het werk om steeds meer samen te werken, hun krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Een ontwikkeling die de ChristenUnie van harte toejuicht.

  Lees meer over "Gebrek aan woningen belemmert doorstroming bij beschermd wonen"
 2. maatwerkwoningen
  4. Annerieke Kisjes - vierkant 2. Marcel Heldoorn - vierkant
  Door Annerieke Kisjes, Marcel Heldoorn op 29 september 2020

  Waar mogen maatwerkwoningen komen in Harderwijk?

  Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over een voorstel om te onderzoeken of er aan de Parallelweg maatwerkwoningen gebouwd kunnen worden. Dat zijn woningen voor mensen die niet in een huis in een gewone woonwijk, een zorginstelling of binnen een andere vorm van begeleid wonen kunnen leven. Dat komt omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving. Vaak hebben deze mensen al een "lange geschiedenis" bij gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en woningcorporaties. Door hun gedrag veroorzaken zij vaak overlast.
  De ChristenUnie vindt dat ook deze mensen op een voor hen geschikte plek moeten kunnen wonen, zeker gezien de goede resultaten die elders in het land met deze woonvorm bereikt wordt. Het blijkt dat in vergelijkbare projecten overlast vermindert. Een beheerder die goed bereikbaar is, speelt daarbij een belangrijke rol.
  Hieronder een bijdrage van Annerieke Kisjes en Marcel Heldoorn.

  Lees meer over "Waar mogen maatwerkwoningen komen in Harderwijk?"