Berichten over Woningbouw

 1. Waterfront.jpg
  4. Annerieke Kisjes - vierkant
  Door Annerieke Kisjes op 7 april 2023

  Ruimte voor leefbaarheid en woningbouw

  Dat er een grote vraag is naar woningen is duidelijk. Ook in Harderwijk en Hierden zijn de wachttijden lang. Tegelijk zien we dat er op veel plaatsen druk wordt gebouwd. Aan de ontwikkeling van deze bouwplannen gaat veel vergaderwerk in de gemeenteraad vooraf. Het is mooi om daar nu de resultaten van te zien in bijvoorbeeld het Dichterskwartier. Ook in het Waterfront wordt binnenkort weer gebouwd en Harderweide breidt ook bijna uit. Als ChristenUnie Harderwijk-Hierden moeten we veel plannen beoordelen die in de nabije toekomst worden ingericht. Hierbij zijn leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid voor ons belangrijke punten. Want het gaat om meer dan bouwvolume.

  Lees meer over "Ruimte voor leefbaarheid en woningbouw"
 2. Gebrek aan woningen belemmert doorstroming bij beschermd wonen.jpg
  CU-Socialmedia logo (zwart).png
  Door Webredactie Harderwijk-Hierden op 25 mei 2022

  Gebrek aan woningen belemmert doorstroming bij beschermd wonen

  Afgelopen donderdag is de ChristenUnie op bezoek geweest bij de ontmoetingsdag Maatschappelijke zorg Noord-Veluwe. Vele zorg- en welzijnsorganisaties en andere belangstellenden waren aanwezig en naast diverse kraampjes werden er workshops georganiseerd waar informatie werd gegeven. De organisaties zijn hard aan het werk om steeds meer samen te werken, hun krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars sterke kanten. Een ontwikkeling die de ChristenUnie van harte toejuicht.

  Lees meer over "Gebrek aan woningen belemmert doorstroming bij beschermd wonen"
 3. Eed van trouw.jpg
  4. Annerieke Kisjes - vierkant
  Door Annerieke Kisjes op 11 april 2022

  Eed van trouw

  In een volle raadszaal met veel publiek sprak ik de woorden: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’. Daarmee sprak ik uit dat ik me als raadslid zal houden aan de grondwet en me niet door geld of materieel gewin zal laten leiden of omkopen. Met deze eed vraag ik God niet alleen om hulp, maar weet ik ook dat Hij er bij is.

  Lees meer over "Eed van trouw"
 4. Dozenactie.jpg
  8. Ruben van der Veen - vierkant
  Door Ruben van der Veen op 14 maart 2022

  Samen Recht Doen aan woningzoekenden

  Dat er een tekort aan woningen is in Nederland is inmiddels geen nieuws meer. Iedereen kent wel iemand die het veel moeite kost om een betaalbaar huis te vinden. Ook in Harderwijk is dit een bekend verhaal geworden. Maar hoe groot is de woningbouwopgave nou precies? En wat wil de ChristenUnie doen om het woningtekort op te lossen?

  Lees meer over "Samen Recht Doen aan woningzoekenden"
 5. new-building-3284911_1280.jpg
  1. Mirjam Driest - Wijnholds - vierkant
  Door Mirjam Driest-Wijnholds op 18 juni 2021

  Meer betaalbare woningbouw Waterfront fase 3

  In de raadsvergadering van donderdag 17 juni jl. is een besluit genomen over de woningbouw Waterfront fase 3. In Harderwijk is er een tekort aan betaalbare woningbouw en om aan deze behoefte te kunnen voldoen is het bouwprogramma voor fase 3 van het Waterfront aangepast. Door deze aanpassing worden 200 betaalbare woningen toegevoegd aan het bouwprogramma. Hierdoor levert Waterfront 3 een forse bijdrage aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare woningen. De ChristenUnie is blij met deze toevoeging aan het bouwprogramma

  Lees meer over "Meer betaalbare woningbouw Waterfront fase 3"
 6. gemeenteraadsvergadering Harderwijk

  "Verkort wachtlijst sociale huurwoning tot 2 jaar!"

  Voor de gemeenteraadsvergadering van 25 maart stond een debat over de Woonvisie 2017-2027 op de agenda. Ilonka Donker voerde in het debat namens de ChristenUnie het woord.

  De vraag voor het debat luidde: “Heeft de Harderwijkse Woonvisie 2017-2027 het beoogde effect voldoende in zich?”

  In haar bijdrage ging Ilonka in op het verkorten van de wachtlijst voor een sociale huurwoning. De zoektijd bedraagt nu meer dan 5 jaar. De ChristenUnie wil dat de wachtlijst naar 2 jaar verkort wordt.

  Verder ging zij in op: 

  • de middenhuur
  • het inzetten van de ‘vestigers vraag’ in het duurdere segment
  • het wonen op het gebied van en met zorg en ouderenhuisvesting.

  U leest de volledige bijdrage inclusief een link naar de woonvisie hieronder.

  Lees meer over ""Verkort wachtlijst sociale huurwoning tot 2 jaar!""