Berichten over uitbuiting

 1. Ilonka Donker.jpg

  Twaalf mooie jaren

  Ik ben Ilonka Donker-Jak, 51 jaar en nu terugkijkend op 12 mooie jaren in de gemeenteraad van Harderwijk. In 2010 ben ik gestart als raadslid voor de ChristenUnie in onze mooie woonplaats Harderwijk. De eerste termijn van 4 jaar heb ik deelgenomen in de commissie Samenleving, daarna in 2014 zat ik in commissie Ruimte en sinds de laatste twee jaar maak ik deel uit van de commissie Beleid Algemeen, daarnaast was en ben ik ook nog betrokken bij de commissie Ruimte als plaatsvervangend voorzitter. Kortom genoeg afwisseling. Mijn tijd bij de Raad heb ik als zeer verrijkend ervaren. Ik heb veel geleerd.

  Lees meer over "Twaalf mooie jaren"
 2. Hulpvraag.jpg

  Samen tegen mensenhandel

  De ChristenUnie maakt zich zorgen over de berichtgeving rondom mensenhandel. Uit gesprekken die raadslid Ilonka Donker had met de politie en de gemeente Harderwijk blijkt dat slachtoffers steeds meer uit beeld raken en er weinig aangiftebereidheid is bij de slachtoffers. De grootste groep slachtoffers bestaat uit vrouwen en meisjes die worden gedwongen om seksuele handelingen te verrichten tegen betaling. “Maar er zijn veel andere vormen van uitbuiting van kwetsbare mensen in onze Harderwijker samenleving, zoals jonge mensen met een licht verstandelijke beperking die met hoge schulden worden opgezadeld, arbeidsmigranten die onder slechte omstandigheden moeten werken of asielzoekers die hier een korte tijd verblijven”, aldus Ilonka. Daarom stelde zij vragen hierover aan de burgemeester.

  Hieronder lees je meer over mensenhandel en over de vragen die Ilonka stelde.

  Lees meer over "Samen tegen mensenhandel"
 3. arbeidsmigrant.jpg

  Meldpunt voor arbeidsmigranten om uitbuiting te melden

  In de laatste raadsvergadering ging het over de regels die de gemeente stelt aan huisvesting van arbeidsmigranten.
  Raadslid Ilonka Donker-Jak diende een voorstel in om in de regels op te nemen dat er een meldpunt moet komen waar arbeidsmigranten situaties van misbruik en uitbuiting te melden.
  Het voorstel werd overgenomen door het college en unaniem door de raad aangenomen.
  Hieronder vertelt Ilonka wat meer over de achtergronden van arbeidsmigratie en haar voorstel.
  Lees meer over "Meldpunt voor arbeidsmigranten om uitbuiting te melden"