Berichten over asielzoekers

 1. AZC Harderwijk

  Voor het asielzoekerscentrum zijn en toch tegen stemmen?

  Gisteravond heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de verlenging van de overeenkomst met het COA over het asielzoekerscentrum (azc) in Harderwijk. Er was 5 jaar geleden al afgesproken dat het AZC tot 1 juni 2026 in Harderwijk gevestigd mag blijven. Nu, na 5 jaar, moet de overeenkomst met het COA geëvalueerd worden en opnieuw ondertekend.  
  De ChristenUnie staat voor de huidige ruimhartige opvang en gastvrijheid die Harderwijk biedt aan 800 mensen die opvang echt nodig hebben en wil de overeenkomst dan ook graag verlengen. We steunen de nieuwe afspraken met het COA om te komen tot een basiscapaciteit van 500 plekken en een flexibele buffer van 300 plaatsen die ingezet kan worden als de landelijke opvangcapaciteit dat vraagt. Toch heeft de ChristenUnie gisteravond tegen de nieuwe bestuursovereenkomst met het COA gestemd. Waarom?  

  Lees meer over "Voor het asielzoekerscentrum zijn en toch tegen stemmen?"
 2. Vluchtelingenwerk

  Op werkbezoek bij Vluchtelingenwerk | De fractie in actie

  Maandagavond 15 januari heeft de fractie van de ChristenUnie Harderwijk-Hierden een werkbezoek gebracht aan de Stichting Vluchtelingenwerk in Harderwijk. Een korte impressie van fractievoorzitter Marcel Companjen.

  Lees meer over "Op werkbezoek bij Vluchtelingenwerk | De fractie in actie"