In de pers: ChristenUnie Harderwijk wil ook statiegeld op kleine flesjes

plastic flessen
CU-Socialmedia logo (zwart).png 04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
Door Webredactie Harderwijk-Hierden, Bart Jonkman op 11 januari 2018 om 13:40

In de pers: ChristenUnie Harderwijk wil ook statiegeld op kleine flesjes

Om ook statiegeld ingevoerd te krijgen op kleine flesje en blikjes moet Harderwijk zich aansluiten bij de Statiegeldalliantie. Dat vindt de ChristenUnie. 

Dat meldt De Stentor

De alliantie werd eind november opgericht door consumenten- en milieuorganisaties, vakbonden, bedrijven en burgerinitiatieven in Nederland en België. De Statiegeldalliantie heeft inmiddels meer dan honderd leden. Dat zijn bijvoorbeeld de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation, maar ook een groot aantal gemeenten (begin deze week 29), variërend van het grote Amsterdam tot  het kleine Olst-Wijhe. Ook Zwolle doet mee en in Apeldoorn heeft D66 voorgesteld in te stappen.

Duurzaamheid

De ChristenUnie in Harderwijk vindt dat ook deze gemeente zich moet aansluiten. Namens de fractie heeft Bart Jonkman hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. ,,De ChristenUnie vindt duurzaamheid erg belangrijk en moedigt dit initiatief dan ook aan'', schrijft hij. Hij vraagt of het college de doelstelling van de alliantie onderschrijft en of het college bereid is aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie.  

Lees verder op de site van De Stentor

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,