Wat wil ik voor de stad Harderwijk?

08 Fenneke Fredrikze - topfoto.jpg
08 Fenneke Fredrikze - vierkant.jpg
Door Fenneke Fredrikze op 8 februari 2018 10:00

Wat wil ik voor de stad Harderwijk?

Of ik iets wilde schrijven wat ik belangrijk vind voor Harderwijk en Hierden.

Hmm, in eerste instantie niet zo’n moeilijke vraag. Maar toen ik ging zitten om dit op te schrijven viel het toch niet mee. Natuurlijk ik weet best wat belangrijk is. Wat voor mij belangrijk is, is waarschijnlijk voor iedereen belangrijk. Veiligheid, toegankelijkheid, schone lucht, mogelijkheid tot bewegen en gezond eten. Goede zorg en welzijn, goede jeugdzorg…. Maar is dit nu waar het om gaat? Is dit waar het ten diepste om gaat? Onderscheid ik mijzelf en de ChristenUnie hier van veel andere partijen?

En opeens wist ik het niet zo goed meer. Het gaat om een laag dieper, bovenstaande punten zijn allemaal belangrijk en moeten uitgewerkt worden in steeds opnieuw praktische plannen, waarvan je er vele kunt bedenken.
Bijvoorbeeld een alternatief om de files bij Harderwijk te vermijden door een fietssnelweg, de F28. Door steeds verder te werken aan goede bereikbare, snelwerkende, professionele wijkteams, door te zorgen dat inwoners de kans krijgen om op een redelijke manier hun huis gasvrij te maken en zo hun steentje bij te dragen aan het milieu door….

En toen kwam bij mij het woord boven: Gerechtigheid.
Gerechtigheid is die toestand dat iets rechtvaardig is. Hier heb ik een lijntje naar Jezus: Hij is ons grote voorbeeld van rechtvaardigheid. Hij is rechtvaardig. Graag wil ik alle plannen en uitwerkingen toetsen aan dit begrip, aan dit Bijbelse beginsel.

En dan is het niet moeilijk te bedenken dat we de aarde moeten koesteren, dat niemand buitengesloten wordt, dat we eerlijk delen, dat iedereen, jong en oud, de mogelijkheid moet hebben tot een zinvol bestaan.

Dus, wat wil ik voor de stad Harderwijk? Een stad waar gerechtigheid heerst!

Fenneke Fredrikze

 

Deel dit bericht

Labels: , , , , ,