De selfie van Bart Jonkman (nr. 4)

04 Bart Jonkman - topfoto.jpg
CU-Socialmedia logo (zwart).png 04 Bart Jonkman - vierkant.jpg
Door Webredactie Harderwijk-Hierden, Bart Jonkman op 19 februari 2018 om 15:00

De selfie van Bart Jonkman (nr. 4)

De komende weken stellen zich hier 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

Nummer 4 op onze lijst is geen onbekende: Bart Jonkman is al 8 jaar raadslid voor de ChristenUnie.

Wie is Bart Jonkman?

Ik ben Bart Jonkman, 39 jaar en geboren en getogen Harderwijker. Met mijn twee kinderen woon ik in het leuke Stadsweiden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jeugdbeschermer. Verder sport ik regelmatig, lees ik veel en luister ik graag muziek. Ik vind het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn en stel mij daarom weer voor vier jaar verkiesbaar in de lokale politiek.

Hieronder beantwoordt Bart nog elf vragen.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

De ChristenUnie is een partij die midden in de samenleving staat. Een partij die oog heeft voor mensen die het moeilijk hebben, die voeding geeft aan een goed ondernemersklimaat, die verantwoordelijk blijft voor een gezond financieel beleid en die actief stappen wil zetten voor natuur en milieu. Ook ik sta als christen midden in diezelfde samenleving. Wat is er mooier dan zo iets daaraan bij te kunnen dragen!

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Later, als ik 'groot' ben, hoop ik volkomen bij mijn God te kunnen zijn. Daar waar alles volmaakt is!

3. Waar wil jij je voor inzetten als (toekomstig) raadslid van de ChristenUnie?

Ik maak inmiddels al tien jaar (ook als raadslid) deel uit van de 'Commissie Samenleving' van de gemeenteraad van Harderwijk. Aan de samenleving voel ik mij verbonden. Ik zet mij dan ook in voor een gezond en duurzaam financieel beleid als het om 'zorg' of 'kunst en cultuur' gaat. Dat is echter bestuurlijk. Juist de ervaringen van het individu, de verhalen van mijn mede inwoners, doen ertoe. Iedereen telt mee en moet evenveel kans krijgen om deel te nemen aan de samenleving!

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Ik ben er trots op dat in Harderwijk het sociale beleid goed vormgegeven wordt. Er is veel veranderd de afgelopen jaren, maar we hebben oog voor elkaar. Er wordt in Harderwijk en Hierden samen geleefd!

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

De perfecte pizza heb ik nog niet geproefd, maar ik vind de combinatie vis en pizza erg lekker. Dus... iets van (duurzaam gevangen) tonijn, of zo?

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Ik luister veel naar muziek en naar verschillende soorten. Dit is van Nederlandstalig tot klassiek en van rock tot rap. Er is echter een stuk dat wel steeds terugkeert en ik bijna wekelijks luister, namelijk: 'O Mensch, bewein dein Sünde groß' uit de Mattheuspassion van Johann Sebastian Bach. Een geweldig koraal. Vanwege de serieuze tekst, de opgewekte toon en bovenal de zin: 'Den Toten er das Leben gab.' Muziek met toekomst!

7. Waarvan word jij enthousiast?

Van echtheid. Wanneer mensen vol overgave of enthousiasme ergens voor gaan. Niet gemaakt, maar omdat dit hen werkelijk raakt.                         

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

De gehele bijbel is mooi, maar een boek springt er voor mij wel uit. Dat is Prediker en dan met name de tekst: 

"Wat is, was er reeds lang, en wat zijn zal, is reeds lang geweest; en God zoekt weer op, wat voorbijgegaan is." 

Er is dus niets nieuws onder de zon en dat relativeert. Tegelijk is alles wat gebeurt veilig in Gods handen en dat geeft troost.                   

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Het is als ademen. Ik kan er niet zonder en ben mij er niet bewust van, maar soms heb ik het wel benauwd.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Ik heb ooit toelatingsexamen voor het conservatorium gedaan, maar toen ik moest gaan zingen... Iedereen heeft zijn talenten, zeg maar.    

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

Ik zie graag dat we in Harderwijk en Hierden meer duurzaam gaan worden. We hebben met elkaar stappen gezet en zijn op weg, maar er is nog een weg af te leggen.

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,