Even bellen met… onze 'wijze achterban'

hand-op-schouder.jpg
05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg
Door Ilonka Donker-Jak op 1 april 2020 om 10:00

Even bellen met… onze 'wijze achterban'

Als fractie zijn we benieuwd hoe het in deze tijd gaat met onze oudere leden, onze 'wijze achterban’. Raadslid Ilonka Donker-Jak ging een middagje bellen. Hieronder schrijft ze over haar ervaringen.

Afgelopen maandag had ik een zogeheten ‘belrondje’. Even in contact komen met ouderen die een telefoontje, af en toe, op prijs stellen om zo verbinding te houden met de buitenwereld en misschien ook wat bemoedigd te worden in deze tijd.

Maar wat werd ik zelf bemoedigd door deze telefoontjes! Deze mooie, wijze ouderen vermaken zich prima! Een heerlijke kop koffie, een krantje, televisie kijken, zitten in een heerlijke stoel. 

Een paar mooie uitspraken uit de gesprekken:

”Kind we kunnen niet meer overal naar toe, maar ja als het zo gaat mogen we niet klagen hoor!”. “Het is jammer dat we niet meer op bezoek kunnen gaan, of bezoek mogen ontvangen, maar ja, dan bellen we even met elkaar.”  

“De wekelijkse medische bezoekjes kunnen nu ook niet, maar er zijn nu belangrijkere dingen”.

Op de vraag of zij het prettig vinden om nog eens door mij gebeld te worden, gaf men aan dat dit zeker gezellig is, maar misschien meer nodig voor de mensen die echt eenzaam zijn.

”We hebben nog nooit zoveel aandacht gehad! Nu wordt ik door u gebeld, ik heb al bloemen gekregen, heel bijzonder allemaal!”

Ik moest denken aan de tekst in de Bijbel in 2 Korintiërs 4:16: Ook al gaat ons uiterlijke bestaan verloren, ons innerlijke bestaan wordt van dag tot dag vernieuwd.

Deze ouderen waren een bemoediging voor mij door hun nuchterheid en aanpassingsvermogen in deze bijzondere tijd.

En ik ga hen zeker nog eens bellen in de komende weken!

Ilonka Donker
raadslid ChristenUnie Harderwijk

 

Labels: , , ,