Mini-congres verkeersveiligheid leidt tot overgenomen motie

Kruispunt Luttekepoortstraat-Friese Grachtzaterdag 10 november 2012

Het mini-congres Harderwijk: Verkeersveilig! heeft geleid tot een motie. Op het mini-congres bleek dat de toename van het aantal elektrische fietsen in het verkeer heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal verkeersslachtoffers. Onze fractie heeft het college van B&W opgeroepen om te bezien hoe wij deze tendens kunnen keren. Het college heeft de motie overgenomen; de motie wordt dus uitgevoerd.

Donderdagavond 8 november heeft de raad van de gemeente Harderwijk het jaarlijks terugkerende debat over de Programmabegroting gehouden. Veel ruimte voor nieuw beleid is er niet en dus was het debat niet heel spannend.

Samen met alle andere fracties hebben wij een motie ingediend, die ertoe moet leiden dat het hoofdveld van korfbalvereniging Unitas/Perspectief volgend jaar wordt vervangen. De reden hiervoor is dat er na dit seizoen niet meer gespeeld mag worden op dit veld. De tekst van onze bijdrage vindt u hier.

Verder heeft de fractie van de ChristenUnie een motie ingediend, die ziet op het verhogen van de verkeersveiligheid (klik voor de tekst van de motie). Op het mini-congres dat de ChristenUnie een week eerder heeft gehouden, is gebleken dat de toename van het aantal elektrische fietsen in het verkeer heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal verkeersslachtoffers. Onze fractie heeft het college van B&W opgeroepen om te bezien hoe wij deze tendens kunnen keren.

Het college heeft de motie overgenomen, wat betekent dat de motie wordt uitgevoerd (en dat een stemming over de motie niet meer nodig was). Wat ons betreft is dit een mooi voorbeeld van hoe de uitkomst van een mini-congres ruim een week later al tot beleid is 'bevorderd'.

Voor herhaling vatbaar ...

« Terug

Reacties op 'Mini-congres verkeersveiligheid leidt tot overgenomen motie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.