De selfie van Mirjam Driest-Wijnholds (nr. 2)

02 Mirjam Driest - topfoto.jpg

De selfie van Mirjam Driest-Wijnholds (nr. 2)

Hier stellen zich onze 10 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan u voor.

We naderen de top; vandaag de nummer 2 op onze lijst: Mirjam Driest-Wijnholds.

Wie is Mirjam Driest?

Ik ben getrouwd met Jaap en wij hebben samen drie kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Vanaf 2011 wonen wij met veel plezier in Harderwijk in de wijk Drielanden. Ik kom oorspronkelijk uit Groningen, maar na een aantal verhuizingen uiteindelijk in Harderwijk terechtgekomen. En Harderwijk bevalt ons prima! Wij zijn als gezin lid van de Petrakerk.

Ik ben jaren werkzaam geweest als jurist arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht bij een vakbond. Momenteel bestaan mijn juridische werkzaamheden uit advieswerk en daarnaast ben ik actief in het onderwijs. 

Hieronder beantwoordt Mirjam nog 11 andere vragen.

1. Waarom is de ChristenUnie jouw partij?

De ChristenUnie is positief, constructief en gericht op samenwerken. Het mooie van politiek is dat je iets in gang kunt zetten vanuit jouw waarden. Mijn inspiratiebron is de Bijbel en vanuit die basis wil ik mij inzetten voor de Harderwijkse samenleving. 

2. Wat wil je worden als je groot bent?

Bij deze vraag moet ik denken aan de poster van Loesje: “Ik wil niet weten wat ik later word, ik wil weten wie ik nu ben.”

3. Waar wil jij je voor inzetten als raadslid van de ChristenUnie?

Tijdens mijn werkzaamheden als jurist arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht heb ik ervaren dat het voor ieder mens erg belangrijk is om te kunnen participeren in de samenleving. Als raadslid wil ik mij daarvoor graag blijven inzetten. 

4. Waarop ben jij trots in Harderwijk/Hierden?

Ik ben geen geboren Harderwijker, maar ik geniet enorm van de prachtige ligging - tussen bos en water - van Harderwijk. Harderwijk heeft veel te bieden, een gezellige, historische binnenstad en een prachtige uitvalsbasis voor de Veluwe. 

5. Hoe ziet jouw perfecte pizza eruit?

De perfecte pizza heb ik gegeten in Italië. Het maakt niet uit hoe de pizza eruit ziet, als hij maar geserveerd wordt in restaurant Bellavista in Crone aan het Idromeer.

6. Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je telefoon/Spotify/cd?

Mijn muziekkeuze is gevarieerd, dat gaat van Ede Staal (tijdens de autoreis in de vakantie ?), Matthëus Passion, U2 en Sela. Maar de laatste tijd heb ik het album van Stef Bos ‘Een sprong in de tijd’ veel geluisterd, hier staan veel mooie nummers op waaronder ‘Dichterbij de kern’. 

 7. Waarvan word jij enthousiast?

Ik houd van kamperen en van Scandinavië. Ik word dus enthousiast als ik deze twee kan combineren en een vakantie mag gaan plannen.  

8. Wat vind je het mooi citaat (of bijbeltekst) en waarom?

Spreuken 3 vers 6 vind ik een mooie tekst.

Volg God, ga in zijn voetsporen.

Het treft me te weten dat de Eeuwige onze Vader wil zijn, voor ons wil zorgen en ons wil leiden.

9. Wat betekent (het geloof in) God voor jou?

Geloven in God betekent dat we Gods liefde in ons dagelijks leven laten zien aan de mensen om ons heen. Dus handen en voeten geven aan de naastenliefde waartoe Jezus ons oproept.

10. Vertel iets over jezelf dat maar heel weinig mensen weten (hobby, schoenmaat, grootste blunder).

Ik houd erg veel van lezen. Lezen verveelt nooit. Eens per jaar herlees ik mijn favoriete kinderboek; Kinderen van Moeder Aarde. Ook heb ik heb de boeken van Harry Potter met erg veel plezier gelezen. Onze robotstofzuiger hebben we vernoemd naar de huiself uit Harry Potter; Dobby.

11. Je mag een blik in de toekomst van onze stad werpen. Wat zou je willen zien?

 Een fijne stad om in te leven. Een stad waarin mensen voor elkaar van betekenis zijn en iedereen meedoet.

Mirjam Driest-Wijnholds

Deel dit bericht

Labels: , , , , , , ,