Raad vraagt om voldoende toiletten die 24 uur per dag beschikbaar zijn

gouden toilet
05 Ilonka Donker-Jak - vierkant.jpg CU-Socialmedia logo (zwart).png
Door Ilonka Donker-Jak, CU Harderwijk-Hierden op 12 juli 2018 21:30

Raad vraagt om voldoende toiletten die 24 uur per dag beschikbaar zijn

Op initiatief van ChristenUnie-raadslid Ilonka Donker-Jak heeft de gemeenteraad een motie aangenomen die het college vraagt om te zorgen voor voldoende rolstoeltoegankelijke openbare toiletten die voldoen aan de eisen voor buikpatiënten en 24 uur per dag beschikbaar zijn.
Hoeveel toiletten er komen en waar ze geplaatst worden, wordt nog bekeken in overleg met de Maag Lever Darm Stichting.

Aan het begin van de raadsvergadering maakten twee inwoners van onze stad gelegenheid van het inspreekrecht. Ralph  Stoové sprak in de gemeenteraad over het belang van goed toegankelijke openbare toiletten vanuit zijn eigen ervaring. Hij schreef een bericht hierover op Facebook. Ook mevrouw Jannie Bunk-van Buuren deed een hartstochtelijk pleidooi richting de raadsleden. Zij stelde ook voor om een kunstzinnig vormgegeven toiletgebouw te plaatsen in het Hortuspark.

De motie van de ChristenUnie werd ook ingediend door GroenLinks, Harderwijk Anders en Gemeentebelang, maar had daarmee nog geen meerderheid. Ilonka kreeg een aantal vragen van de andere fracties. Bij de stemming bleek dat ook D66 overtuigd was van het belang, waarmee de motie aangenomen was.

Deel dit bericht

Labels: , , , , , ,