Op werkbezoek naar de Valentijnsborrel van de Inclusief Groep

Valentijnsborrel 2020 Inclusief Groep

Op werkbezoek naar de Valentijnsborrel van de Inclusief Groep

Fenneke Fredrikze bezocht op 13 februari de Valentijnsborrel van de Inclusief Groep die mensen tot een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt of naar werk begeleidt.
Fenneke schreef een korte impressie.

Op 13 februari was ik namens de ChristenUnie op de Valentijnsborrel van de Inclusief Groep. De Inclusief Groep heeft werknemers in dienst als Sociale werkvoorziening en helpt als arbeidsmarkttoeleider mensen naar werk via opleidingen en begeleiding. We konden daar kennismaken en netwerken met allerlei vertegenwoordigers uit organisaties die op enige wijze een connectie hadden met de Inclusief Groep en we kregen een rondleiding door het gebouw.

Tijdens de rondleiding ben ik echt onder de indruk geraakt van de hoeveelheid werk die daar verzet wordt. In totaal staan er 1200 mensen op de loonlijst waarvan een groot deel een risico vormde om niet te kunnen participeren en nu volwaardig en met passie aan het werk is. 

De Inclusief Groep werkt aan het antwoord op de vraag: Hoe kun je een emotionele verbinding leggen in onze zakelijke maatschappij? Werken is voor iedereen belangrijk. Het is goed voor je gezondheid en welzijn. Dat telt zeker voor hun doelgroep: mensen die in veel zaken afhankelijk en kwetsbaar zijn. Inclusief Groep streeft daarom naar een inclusieve arbeidsmarkt. 
U begrijpt dat dit niet tegen dove-ChristenUnie-oren werd verteld.

Ik vond het zeer inspirerend om de grote passie te zien bij de medewerkers op elk niveau in de organisatie: van werkvloer tot directiekamer.

Het feit dat deze bijeenkomst zo druk bezocht werd, geeft al aan de de Inclusief Groep een volwaardige plaats heeft ingenomen binnen Harderwijk en omliggende gemeentes. Zowel vanuit professioneel - als welzijnsoogpunt. Mooi om te zien hoe dit aan elkaar verbonden wordt.

Waardevol! 

Fenneke Fredrikze
fractievertegenwoordiger ChristenUnie

Labels: , , , , ,