Een toegankelijk openbaar toilet op de Wellen in plaats van een urinoir

Urinoir De Wellen.jpg
4. Annerieke Kisjes - vierkant
Door Annerieke Kisjes op 15 december 2021 om 16:24

Een toegankelijk openbaar toilet op de Wellen in plaats van een urinoir

De Wellen langs het Wolderwijd worden steeds mooier. In de commissie Ruimte spraken we over de volgende verbeteringen: een brug naar het strandeiland en een urinoir naast de stadsmuur. Daar had Annerieke Kisjes namens de ChristenUnie een aantal vragen over voor de wethouder, want waarom alleen een urinoir voor mannen en niet een openbaar toilet dat toegankelijk is voor vrouwen en mensen in een rolstoel?

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er voldoende 24/7 toegankelijke openbare toiletten in Harderwijk zijn. Het voorstel om een urinoir op de Wellen naast de historische stadsmuur bij de poort naar de Blauwverversteeg te plaatsen, roept bij ons verbazing op, want

  • Waarom alleen een urinoir voor mannen en niet een openbaar toilet dat toegankelijk is voor vrouwen en mensen in een rolstoel?
  • Willen we wel een urinoir tegen de historische stadsmuur, past het daar wel?

De wethouder antwoordt dat er veel overlast is van (mannelijke) wildplassers in en rond de Blauwverversteeg. Om de overlast te beperken, plaatst de gemeente een urinoir.

Dat betekent niet dat er niet ook een behoefte is aan een openbaar toilet dat toegankelijk is voor vrouwen en mensen in een rolstoel. Daarom voert de gemeente gesprekken om voor De Wellen een 24/7 toegankelijk toilet te realiseren in de buurt van hotel Monopole.

Hoewel de wethouder dus nog geen toezegging kon doen, zijn we blij met de inspanning om ook een toegankelijk toilet voor iedereen te realiseren op de Wellen.

Deel dit bericht

Labels: , ,