Fractie stelt vragen over verkeersveiligheid aan college

verkeersbordendinsdag 05 juni 2012

Vandaag heeft de fractie van de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders over de verkeersveiligheid in Harderwijk en de handhaving daarvan.

De fractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van burgemeester en wethouders over de verkeersveiligheid in Harderwijk.

De fractie constateert dat er "in Harderwijk en Hierden nog een wereld te winnen valt aan de verkeersveiligheid". De fractie wijst daarbij op zaken als:

  • niet ‘handsfree’ bellen;
  • te hard rijden in de bebouwde kom en in 30-km zones;
  • geen voorrang verlenen;
  • door rood rijden.

Naar de mening van de ChristenUnie wordt hier onvoldoende aandacht aan geschonken en dient hier ‘harder’ / vaker tegen opgetreden te worden.

Daarom heeft de fractie de volgende vragen gesteld:

  1. Bent u het met de fractie van de ChristenUnie eens dat dergelijk gedrag niet valt te tolereren en moet worden bestraft?
  2. Kunt u ons inzicht geven in de gegevens van de politie ter zake het bekeuren van voornoemde overtredingen, als ook van overige, niet genoemde verkeersovertredingen?
  3. Welke maatregelen kan de gemeente, al dan niet na overleg met de politie, nemen om de verkeersveiligheid te doen toenemen?
  4. Zo ja, bent u bereid die maatregelen te treffen? Zo nee, waarom niet?
  5. Is hier een - aanvullende - rol voor de medewerkers Stadstoezicht - de (gemeentelijke) BOA’s - weggelegd en zo ja, welke?

In de bijlage de brief aan het college.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
CU vragen Verkeersveiligheid - 05061290,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Fractie stelt vragen over verkeersveiligheid aan college'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.