ChristenUnie wil betaalbare woningen én een aantrekkelijke maatschappelijke functie in de oude bieb

Oude bieb.jpg

ChristenUnie wil betaalbare woningen én een aantrekkelijke maatschappelijke functie in de oude bieb

Als het aan de ChristenUnie ligt komen er betaalbare woningen voor jongeren en ouderen op de eerste en tweede verdieping van de oude bieb aan de Academiestraat 5. Daarnaast moet de begane grond een open en maatschappelijk karakter krijgen door zorg en/of gezondheidsinitiatieven. Dat maakte Ilonka Donker duidelijk tijdens de gemeenteraad van Valentijnsdag.

De ChristenUnie wil dat er betaalbare woningen worden gerealiseerd. Met betaalbaar bedoelen we allereerst sociale huurwoningen, maar ook goedkope koopwoningen tot maximaal 2 ton. Ook het goedkope vrije sector huurwoningen (tot 900 euro) valt daar wat ons betreft onder, omdat die woningen nieuwe mogelijkheden voor doorstroming bieden. zodat er ook weer sociale woningen elders vrij kunnen komen. Wij zijn blij dat initiatiefnemers het maximale aantal punten krijgen als zij sociale huurwoningen of goedkope koopwoningen bouwen.

Daarnaast is het belangrijk dat de begane grond maatschappelijk wordt ingevuld, gezien de mooie ligging en de oude openbare functie. Onze aangenomen motie uit 2017 sprak over zorgdiensten. Die willen we hier dus ook zeker realiseren. En dan mag zorg wat ons betreft in het bredere kader van gezondheid uitgelegd worden.

Ilonka Donker-Jak: “De ChristenUnie wil betaalbare woningen én een aantrekkelijke maatschappelijke functie rond gezond leven voor ouderen en jongeren.”

Denk bijvoorbeeld aan gezond leven en blijven, preventieve zorg en gezond oud worden, ‘healthly aging’.

Donker: “En mocht er nog ruimte over zijn dan is het ook een heel geschikte locatie voor een goed toegankelijk openbaar toilet.”

 

Labels: , , , , , , ,