Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) bij start van het veldseizoen op het nieuwe rookvrij terrein van hockeyclub De Mezen in Harderwijk

Ik rook niet, ik sport

Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) bij start van het veldseizoen op het nieuwe rookvrij terrein van hockeyclub De Mezen in Harderwijk

"Het is de week voor de gezonde jeugd! Sport en gezondheid horen bij elkaar. Sporten doe je, omdat je het leuk vindt, maar we vinden het ook belangrijk omdat het bijdraagt aan je gezondheid. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil, kan sporten. Sport draagt niet alleen bij aan een gezonde stad, maar ook aan een sociale stad", zeggen Mirjam Driest-Wijnholds (fractievoorzitter ChristenUnie Harderwijk) en Dirk Vreugdenhil (lijsttrekker PS-verkiezingen ChristenUnie Gelderland) bijna in koor.  "Dat zijn idealen en realiteiten die de ChristenUnie, lokaal, regionaal en landelijk, wil omzetten in beleid."

Sportverenigingen die zich daarbij extra willen inzetten voor een gezonde omgeving verdienen daarbij alle steun. De ChristenUnie is blij dat het aantal rookvrije sportparken groeit! De ChristenUnie is blij met initiatieven die een rookvrije toekomst voor onze kinderen dichterbij brengt. MHC De Mezen is een van de vele sportverenigingen is Nederland die stappen zet om een rookvrije sportvereniging te worden.

Staatsecretaris Paul Blokhuis - foto: Ruben TimmanMet het onthullen van het rookvrije bord door staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) is hockeyclub MHC De Mezen vanaf vandaag rookvrij. Door plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken, komen kinderen niet in verleiding om zelf te gaan roken. Uit onderzoek blijkt dat zien roken, doet roken.

De ChristenUnie in Gelderland en Harderwijk zijn blij met de komst van de staatssecretaris om samen de noodzaak van rookvrij en gezond te benadrukken. "Mooi dat hij tijdens onze campagnes voor de Provinciale Staten-verkiezingen Harderwijk aan doet om dit belangrijke element nog eens te benadrukken."

Na het bezoek aan de sportvereniging laat staatssecretaris Blokhuis en het ChristenUnie-gezelschap uit Gelderland en Harderwijk ook nog hun gezicht zien op de Markt in Harderwijk. Daar zet ChristenUnie-Gelderland een Foodtruck neer, met de promotie van regionale en lokale producten, terwijl onderwijl gesproken wordt met voorbijgangers en winkelend publiek over de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Labels: , , , , , , , ,