Berichten over vluchtelingen

 1. AZC Harderwijk

  Voor het asielzoekerscentrum zijn en toch tegen stemmen?

  Gisteravond heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de verlenging van de overeenkomst met het COA over het asielzoekerscentrum (azc) in Harderwijk. Er was 5 jaar geleden al afgesproken dat het AZC tot 1 juni 2026 in Harderwijk gevestigd mag blijven. Nu, na 5 jaar, moet de overeenkomst met het COA geëvalueerd worden en opnieuw ondertekend.  
  De ChristenUnie staat voor de huidige ruimhartige opvang en gastvrijheid die Harderwijk biedt aan 800 mensen die opvang echt nodig hebben en wil de overeenkomst dan ook graag verlengen. We steunen de nieuwe afspraken met het COA om te komen tot een basiscapaciteit van 500 plekken en een flexibele buffer van 300 plaatsen die ingezet kan worden als de landelijke opvangcapaciteit dat vraagt. Toch heeft de ChristenUnie gisteravond tegen de nieuwe bestuursovereenkomst met het COA gestemd. Waarom?  

  Lees meer over "Voor het asielzoekerscentrum zijn en toch tegen stemmen?"
 2. vluchtelingen 624x270

  Harderwijk, toon bereidheid om kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te vangen!

  In het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos verblijven momenteel duizenden kinderen in slechte omstandigheden onder de dreiging van een corona-uitbraak. De Harderwijkse fracties van CDA, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, D66 en SGP vragen het college om het kabinet op te roepen om net als andere Europese landen ook 500 kinderen in Nederland op te vangen.

  Fractievoorzitter Mirjam Driest legt hieronder uit waarom.

  Lees meer over "Harderwijk, toon bereidheid om kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te vangen!"
 3. Vluchtelingenwerk

  Op bezoek bij Vluchtelingenwerk

  Recent was de fractie van de ChristenUnie op werkbezoek bij Stichting Vluchtelingenwerk Harderwijk. 

  Raadslid Ilonka Donker-Jak schreef een korte impressie.

  Lees meer over "Op bezoek bij Vluchtelingenwerk"