Marcel Heldoorn
Bijdragen van Marcel
-
Minder vrachtwagens door Wittenhagen
Lees meer over "Minder vrachtwagens door Wittenhagen"Donderdag bespraken we in de commissie Ruimte twee onderwerpen die voor de ChristenUnie belangrijk zijn: Het eerste draagt bij aan betere verkeersveiligheid en duurzaamheid. Ook spraken we over meer kansen om betaalbare woningen te bouwen voor mensen met een kleinere beurs. Raadslid Marcel Heldoorn legt uit.
-
Wonen in een huis zonder gas. Wanneer ben ik aan de beurt?
Lees meer over "Wonen in een huis zonder gas. Wanneer ben ik aan de beurt?"Afgelopen week vergaderde de commissie Ruimte. Hoewel er drie heel verschillende onderwerpen op de agenda stonden, was er wel een rode draad te ontdekken. Bij alle onderwerpen speelde het thema wonen een rol.
-
Bespreking jaarrekening: perspectief op de toekomst
Lees meer over "Bespreking jaarrekening: perspectief op de toekomst"In de raadsvergadering van 17 juni debatteerde de gemeenteraad over de jaarrekening. De jaarrekening is het overzicht van de financiële situatie van het afgelopen jaar. Raadslid Marcel Heldoorn blikte terug op het bijzondere jaar, 2020 stond in het teken van corona.
-
Huizen zijn om in te wonen, niet om aan te verdienen
Lees meer over "Huizen zijn om in te wonen, niet om aan te verdienen"Vanavond stellen we in de gemeenteraad voor om een zelfbewoningsplicht voor starterswoningen in te voeren. Er is een grote behoefte aan woningen in Harderwijk. Daarom wordt er de komende jaren flink bijgebouwd. Starters kunnen niet concurreren met kapitaalkrachtige beleggers die steeds vaker goedkope woningen kopen om ze te verhuren. Daarmee worden woningen in Harderwijk nog minder bereikbaar voor starters.
ChristenUnie-raadslid Marcel Heldoorn maakt zich hier sterk voor.
-
Bomen en groen opofferen voor parkeren auto’s. Hoe kom je er op?
Lees meer over "Bomen en groen opofferen voor parkeren auto’s. Hoe kom je er op?"Raadslid Marcel Heldoorn stelt namens de ChristenUnie vragen aan het college van burgemeester en wethouders over een plan om openbaar groen en bomen in Harderwijks woonwijken op te offeren voor meer parkeerruimte. In een enquête over parkeerproblemen werd deze oplossing door een aantal bewoners aangedragen. De gemeente schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat bekeken wordt of het bestemmingsplan het in bepaalde wijken toelaat om openbaar groen op te offeren ten behoeve van extra parkeerplaatsen.
De ChristenUnie vindt dat onwenselijk en wil hierover met de wethouder in gesprek. -
We hebben weer hard gewerkt aan duurzaamheid!
Lees meer over "We hebben weer hard gewerkt aan duurzaamheid!"Vorige week stonden er drie duurzaamheidsvoorstellen op de agenda van de gemeenteraad.
1) De lokale energiecoöperatie Endura kan een zonnepark aanleggen boven het overloopparkeerterrein P8.
2) De gemeente Harderwijk sluit zich aan bij het pleidooi richting de landelijke overheid om statiegeld op blikjes in te voeren.
3) Harderwijk gaat op ons initiatief actief aan de slag met de campagne Gemeenten4GlobalGoals.
Raadslid Marcel Heldoorn vertelt... -
Bomenfonds zorgt voor meer bomen in onze mooie stad
Lees meer over "Bomenfonds zorgt voor meer bomen in onze mooie stad"Harderwijk krijgt een Bomenfonds. De gemeenteraad heeft ingestemd met ons voorstel om zo’n fonds op te richten. Iedere eigenaar die een boom wil kappen, moet ook zorgen voor herplant. Als dat niet mogelijk is of er minder bomen terugkomen, wordt een financiële bijdrage aan het fonds verwacht. Het geld in het Bomenfonds zal gebruikt worden voor de herplant en nieuwe aanplant van bomen.
Raadslid Marcel Heldoorn legt uit. -
Waar mogen maatwerkwoningen komen in Harderwijk?
Lees meer over "Waar mogen maatwerkwoningen komen in Harderwijk?"Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over een voorstel om te onderzoeken of er aan de Parallelweg maatwerkwoningen gebouwd kunnen worden. Dat zijn woningen voor mensen die niet in een huis in een gewone woonwijk, een zorginstelling of binnen een andere vorm van begeleid wonen kunnen leven. Dat komt omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving. Vaak hebben deze mensen al een "lange geschiedenis" bij gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen en woningcorporaties. Door hun gedrag veroorzaken zij vaak overlast.
De ChristenUnie vindt dat ook deze mensen op een voor hen geschikte plek moeten kunnen wonen, zeker gezien de goede resultaten die elders in het land met deze woonvorm bereikt wordt. Het blijkt dat in vergelijkbare projecten overlast vermindert. Een beheerder die goed bereikbaar is, speelt daarbij een belangrijke rol.
Hieronder een bijdrage van Annerieke Kisjes en Marcel Heldoorn. -
Denk mee! Waar komt uw energie vandaan over 10 jaar?
Lees meer over "Denk mee! Waar komt uw energie vandaan over 10 jaar?"In de afgelopen periode is met de gemeenten op de Noord-Veluwe, de provincie, het waterschap en heel veel maatschappelijke instellingen een concept-plan opgesteld waarin staat hoe in de toekomst op de Noord-Veluwe duurzame energie opgewekt kan gaan worden.
In het plan moeten lastige keuzes gemaakt worden. Zonnepanelen op daken, in het landschap of juist windmolens langs de randmerenkust? Of toch misschien windmolens in dorpen? U kunt uw mening geven door online een aantal vragen te beantwoorden. Uw mening heeft invloed op het definitieve plan dat de gemeenten uiteindelijk ter goedkeuring voorleggen aan het Rijk. Geef uw mening op www.energienoordveluwe.nl